„Pianul călător”, în Cişmigiu şi Herăstrău, în week-end

Pianistul Horia Mihail va susţine, în week-end, două recitaluri cu muzică de Beethoven în două din parcurile bucureştene, Cişmigiu şi Herăstrău.

12 apr. 2013, 11:59
„Pianul călător”, în Cişmigiu şi Herăstrău, în week-end

Cei mai curioşi dintre bucureşteni care vor fi prezenţi în parcurile bucureştene vor avea posibilitatea să urmărească chiar momentul în care pianul călător va sosi în parc. Potrivit Agerpres, pianul va fi montat, acordat şi apoi va face pentru prima dată cunoştinţă cu pianistul Horia Mihail, pe care îl va însoţi, o săptămână mai târziu, în călătoria către o serie de oraşe din ţară în care nu există piane de concert performante, care să permită susţinerea unor astfel de evenimente.

„În spiritul dorinţei noastre de a oferi bucureştenilor produse culturale de calitate ne-am alăturat cu entuziasm partenerilor de la Radio România Cultural în organizarea evenimentului Pianul Călător. Ne bucurăm că am putut susţine această iniţiativă şi sperăm ca publicul să fie cel puţin pe măsura talentului lui Horia Mihail”, spune Mihaela Păun, directoare ARCUB, citată în comunicat.

După ce se va plimba în parcuri, pianul se va întoarce la Sala Radio şi tot acolo va reveni şi pianistul Horia Mihail, pe 17 aprilie, cu un recital în care vor fi interpretate sonatele „Patetica”, „Sonata Lunii”, „Appassionata” de Beethoven şi pe 19 aprilie pentru „Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian şi orchestră” de acelaşi compozitor, pe care îl va interpreta acompaniat de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Jin Wang.

Cea de-a treia ediţie a turneului Pianul Călător, desfăşurată în perioada 24 martie – 27 aprilie 2013, este organizată de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, la final pianul urmând să fie încredinţat spre folosul comunităţii locale din Tulcea. Înainte de a ajunge la Tulcea, unde pianul va fi încredinţat spre folosul comunităţii locale, Pianul călător cu numărul trei, va putea fi ascultat.