Aplicaţia care îţi permite monitorizarea preţurilor şi alegerea celor mai bune oferte la carburanţi

Publicat: Luni, 01 Iulie 2019 15:21 // Actualizat: Luni, 01 Iulie 2019 15:21 // Sursa: romaniatv.net

"Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi" este paltforma care va permite monitorizarea prețurilor carburanților. Aceasta va fi lansată luni în cadrul unei conferințe ținută de Consiliul Concurenţei, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor şi ai companiilor implicate în acest proiect.

Foto: a1.ro

La sfârşitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay pentru realizarea aplicaţiei, contractul având o valoare de 1,42 milioane de lei, scrie a1.ro.

În februarie, preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu, declara că platforma web şi aplicaţiile mobile vor fi gata până la mijlocul acestui an.

"Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate", afirma Chiriţoiu.

Consiliului Concurenţei are în derulare şi o analiză pe piaţa carburanţilor, lansată după ce preţul benzinei şi motorinei în România, fără taxe, a depăşit media europeană. În urma anchetei, care va fi gata în perioada următoare, autoritatea va veni cu recomandări pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor.

În noiembrie 2016, Consiliul Concurenţei a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect-pilot, accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov, care oferă preţurile pentru 128 de produse alimentare (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile două preţuri de produs individual, cel mai ieftin şi cel mai bine vândut).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H