Adrian Olteanu: Piaţa IT&C ar putea să crească şi în 2012, ultrabook-urile vor fi vedetele anului

Segmentul IT&C a cunoscut anul acesta o creştere de două cifre, iar anul viitor trendul s-a putea menţine asemânător, a declarat pentru RTV Adrian Olteanu, CEO, Flanco.“Piața de IT&C a cunoscut cea mai mare creștere în primele 9 luni, de 16% față de anul 2010, asta și pentru că a fost unul dintre segmentele cele mai afectate de criză.

19 dec. 2011, 14:05
Adrian Olteanu: Piaţa IT&C ar putea să crească şi în 2012, ultrabook-urile vor fi vedetele anului

Piața de IT&C este una de upgrade-uri, însă din păcate în ultimii ani de criză oamenii s-au îndreptat către cumpărăturile de strictă necesitate, amânând investiția în noi tehnologii. Anul viitor estimăm că piața de IT&C se va menține pe un trend ascendent, în condițiile în care noile tehnologii devin tot mai accesibile publicului larg” a spus Adrian Olteanu.

Raportul laptop vs PC este de 6 la 1

„Deja  laptopurile au înlocuit treptat PC- urile tradiționale, raportul de vânzări fiind de 6 laptopuri la un desktop. Tabletele inlocuiesc din ce în ce mai mult netbook-urile, dar pentru aplicații multimedia/video/gaming tot laptopurile și sistemele rămân prima opțiune. Deocamdată, tabletele rămân un produs de nișă, adresat celor cu venituri peste medie, care de cele mai multe ori le achiziționeză ca un al doilea sistem, pe lângă PC, în special pentru navigarea pe net și diverse aplicații”, a declarat CEO-ul Flanco.

Ultrabook-urile unul dintre produsele de top pentru 2012

„Estimăm noi lansări de ultrabook-uri cu un design și performanțe îmbunătățite, precum și introducerea pe piață a unor noi tipuri de device-uri care să interconecteze aparatura din casă/de la birou pentru maximizarea confortului”, a mai spus Olteanu.