Piaţa maşinilor de lux pare să îşi revină din criză. Salonul Auto de la Geneva a atras atenţia milionarilor

Salonul Auto de la Geneva din 2015 stă sub semnul luxului. Super-maşinile şi SUV-urile sunt vedetele acestei ediţii, după ani la rând de recesiune.

04 mart. 2015, 07:11
Piaţa maşinilor de lux pare să îşi revină din criză. Salonul Auto de la Geneva a atras atenţia milionarilor

Piaţa maşinilor de lux pare să îşi revină din criză, iar Salonul Auto de la Geneva reflectă din plin această tendinţă.

Cel mai spectaculos automobil prezent la Geneva este Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale. Este ultima ediţie specială realizată pentru cel mai rapid automobil de serie din lume. Bolidul poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 2,6 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 430 de kilometri pe oră. Şi preţul este, însă, unul pe măsură, peste două milioane de euro, potrivit România TV.

Citeşte şi A fost aleasă MAŞINA ANULUI în EUROPA FOTO

Bentley continuă ofensiva pe segmentul de lux şi prezintă în cadrul Salonului Auto un viitor coupe cu două locuri ce pariază pe latura sportivă a brandului. Dacă proiectul va fi aprobat, acesta ar fi cel de-al cincilea model din gama constructorului britanic deţinut de Grupul Volkswagen. Preţul său va fi în jur de 200.000 de euro. Pentru Dacia este o ediţie aniversară. Iar, printre alte surprize, compania promite un buton de start pentru anumite modele. În total, 220 de maşini vor fi prezentate la salonul care îşi va deschide joi porţile pentru public.

Citeşte şi Dacia prezintă şase modele „Ediţie Specială” la Salonul auto de la Geneva GALERIE FOTO