PÎCCJ: Dosar penal în urma declaraţiilor deputatului Cătălin Rădulescu

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

15 mart. 2017, 08:55
PÎCCJ: Dosar penal în urma declaraţiilor deputatului Cătălin Rădulescu

UPDATE: Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, că dosarul deputatului Cătălin Rădulescu, pentru tulburarea liniştii publice, a fost deschis în urma mai multor sesizări, care au dus la o sesizare din oficiu. „Există un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală, având ca obiect tulburarea liniştii publice. Sunt nişte sesizări care au generat o sesizare din oficiu. Sunt multe. N-o să comentez nimic”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar de tulburare a liniştii şi ordinii publice, ca urmare a declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu, referitoare la faptul că are o mitraliera AKM pe care este pregătit să o folosească. Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de reprezentanți ai Biroului de presă al PÎCCJ.

Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și fac verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat într-un interviu că deține o armă letală.

„Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează într-un punct de vedere postat marți pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

„După interviul de la Adevărul am primit 150 de amenințări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am amenințat cu moartea, am primit 150 de amenințări cu moartea pe Facebook. Fapt pentru care dimineață mi-am contactat avocații, 150 de persoane care mi-au dat numele lor — in Codul penal este pușcărie de la 3 la 5 ani amenințarea cu moartea, am făcut plângere penală, vor fi audiate aceste 150 de persoane”, a declarat Rădulescu la Parlament.

El a menționat că este colecționar de arme.

„Eu sunt colecționar, am niște arme, dar n-am tras în viața mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt și colecționar. (…) Am spus și voi spune — dacă vreodată în țara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieși în stradă cu arma. La Revoluție am ieșit în stradă tot așa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niște idei pentru care lupt — drepturile și libertățile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viața voastră. (…) Dacă se iese in stradă pentru o idee, cum s-a ieșit atunci cu ordonanța, a fost ok. (…) Nu trebuia dată această ordonanță și toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (…) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piață și întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalți oameni, vrem să ieșim în Piața Victoriei ce s-ar întâmpla?”, a spus Cătălin Rădulescu.