„Piciorul de aur” al lui Messi costă peste cinci milioane de dolari

Un artist japonez a lansat la Tokyo, în prezenţa fratelui lui Lionel Messi, o replică din aur a piciorului stâng al starului Barcelonei. Ea poate fi achiziţionată până pe data de 6 iunie, pentru suma de 5,25 milioane dolari.

06 mart. 2013, 13:09
„Piciorul de aur” al lui Messi costă peste cinci milioane de dolari

Impresionat de performanţele fotbalistice ale lui Lionel Messi şi de notorietatea fotbalistului argentinian, bijutierul japonez Ginza Tanaka a realizat o replică a piciorului starului Barcelonei. Astfel, Balonul de Aur are acum şi un picior de aur, la realizarea căruia s-au folosit nu mai puţin de 25 kg din acest metal preţios.

La o atât de mare cantitate de aur, preţul este pe măsură: 5,25 milioane dolari. Perioada de vânzare a unei astfel de replici este de trei luni, 7 martie – 7 iunie 2013, iar cumpărătorul primeşte un certificat de autenticitate din parte fundaţiei Lionel Messi. La evenimentul de lansare a fost prezent şi fratele fotbalistului, Rodrigo Messi.

Pentru cumpărătorii mai săraci, Tanaka are şi o replică în miniatură a piciorului lui Messi, în ediţie limitată la 100 de piese, şi care costă 42.000 de dolari. Acest „picior de aur” este realizat din 100 grame aur.

De asemenea, Ginza Tanaka a sculptat şi urma lui Messi, la preţul de 94.500 dolari. Numărul pieselor în acest caz este de 50, iar fiecare conţine 300 grame aur.