Picturi UIMITOARE pe ARIPI de fluturi GALERIE FOTO

Inspirat de frumusețea și istoria orașului său natal, Istanbul, artistul turc Hasan Kale pictează portrete în miniatură pe aripi de fluture.

12 apr. 2013, 11:19

Nicio suprafaţă nu este prea mică pentru artistul Hasan Kale, în vârstă de 53 de ani, potrivit OddityCentral. Încă din anii 1980, acest turc, maestru în arta miniaturală, a lucrat pe lucruri minuscule ca spinii unui cactus sau pe boabele de orez. Cele mai multe dintre lucrările sale sunt scene detaliate din Istanbul, cu moscheile sale frumoase și minaretele falnice, oameni vâslind prin Strâmtoarea Bosfor şi pescăruşii zburând în depărtare.

Nivelul de detaliu în operele de artă ale lui Kale este pur și simplu de necrezut, în ciuda „pânzelor mici” pe care acestea sunt pictate. Cu precizie chirurgicală, artistul ghidează pensula cu vârf subțire pe aripile fluturilor, amestecând cu degetul paleta de culori.

Confruntat cu scepticism de oamenii care nu au crezut că aceste lucrări minunate de artă se pot face exclusiv de mână, el a realizat un video în care îşi demonstrează talentul.