Piedici pe care ţi le pune CREIERUL

Creierul uman este un mecansim complex, miraculos, dar de multe ori, modul cum il folosim, poate transforma creierul nostru, in cel mai mare dusman.

12 aug. 2014, 20:10
Piedici pe care ţi le pune CREIERUL

Iata 10 piedici pe care ti le pune creierul.

1. Nu eu sunt, tu esti…

De multe ori, mintea ne face sa credem ca nu suntem fericiti din cauza a ceva. Din cauza sotului, din cauza parintilor, sau a altei persoane din viata noastra. Aruncam invinuiri in jur, fara sa ne gandim deloc. De fapt, chiar noi insine suntem cei responsabili pentru vietile noastre si nu cei din jur. Trebuie sa invatam sa ne asumam responsabilitatea pentru sentimentele noastre, pentru situatia in care suntem. A ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce simtim, fara a-i mai invinui pe ceilalti, este primul pas catre fericirea adevarata.

2. Daca as fi avut…

Mintile noastre reusesc sa ne pacaleasca ca vom fi fericiti cand vom ajunge intr-un anume punct, atunci cand vom arata intr-un anume fel, atunci cand vom avea un anume job, sau orice altceva.
Nimic nu este mai gresit decat a ne conditiona fericirea in felul acesta. Da, atunci cand atingem anumite tinte, ne vom simti fericiti, dar doar pe moment. Cei care isi doresc un confort emotional care sa fie de mai lunga durata, trebuie sa constientizeze ca dorintele sunt un suvoi nesfarsit, pe care nu il vom opri niciodata si ca nu doar indeplinirea lor ne va face fericiti.

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro.