PIEDONE a anunţat OFICIAL: Candidez pentru un nou mandat la Sectorul 4 din partea UNPR VIDEO

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, a anunţat miercuri că va candida pentru un nou mandat, din partea UNPR, punând astfel capăt speculaţiilor privind intrarea sa în cursa pentru Primăria Capitalei.

02 sept. 2015, 09:11

Cristian Popescu Piedone a făcut anunţul privind candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de Gabriel Oprea, liderul UNPR. 

Piedone a explicat că a luat decizia pentru a rămâne aproape de oamenii pe care i-a reprezentat în ultimii ani şi de a le reprezenta în continuare interesele.

„Vă mărturisesc că, de o bună bucată de vreme, privesc cu interes şi cu îngrijorare spectacolul vieţii politice româneşti. Un administrator cum sunt eu, care am în grijă o comunitate mare de oameni – un oraş în oraş – trebuie să ştiu pe ce lume mă aflu, să privesc prezentul cu pragmatism ca să poată desena liniile de perspectivă ale viitorului. Vorbesc zilnic cu sute de oameni şi constat cu amărăciune că interesul lor nu se suprapune aproape niciodată cu interesul liderilor politici. Parcă am trăi în două Românii paralele. România reală în care trăiesc, România oamenilor simpli, mă întreabă mereu cum să-şi organizeze viaţa, cum să-şi chibzuiască veniturile modeste, cum să facă să le fie mai bine. Mă întreabă cine, în afară de mine, are grijă de ei”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Citeşte şi Gabriel Oprea: Campania UNPR din 2016 va fi ca la Armată, ordine şi disciplină

Primarul Sectorului 4 va candida tot din partea UNPR, întrucât spune că valorile acestui partid sunt cele în care şi el crede cu tărie: „Astăzi, am satisfacţia să le pot da un răspuns: are grijă de oameni partidul care şi-a formulat crezul cu mult curaj – interesul naţional. Valorile acestui partid al interesului national sunt şi valorile mele: muncă, cinste, disciplină, onoare. Europa ne va respecta şi vom însemna ceva în Europa doar în măsura în care vom şti să ne respectăm noi înşine, să putem fi o voce puternică în concertul european. Cu multe dintre crezurile şi proiectele UNPR – economie socială, impozitarea marilor averi, primul job – mă identific. Ele sunt pe sufletul românilor şi doresc să contribui la aplicarea lor”.

„Sunt convins că pentru cetăţenii comunităţii mele, pentru românii din Sectorul 4 al Capitalei, decizia mea de a mă ralia interesului naţional ca valoare supremă este un gest benefic şi aşteptat. Dacă noi, managerii marilor comunităţi nu avem drept scop bunăstarea şi siguranţa cetăţeanului, muncim degeaba. Iar eu, în toţi aceşti ani le-am dovedit oamenilor că muncesc în folosul lor. În interesul lor, care este parte a interesului naţional!”, a spus Cristian Popescu Piedone.

„Gabriel Oprea şi UNPR chiar se ţin de cuvânt. Este un lucru care pentru mine a contat enorm. (…) Acestea sunt pricipalele motive pentru care opţiunile mele, susţinerea şi simpatiile mele se îndreaptă astăzi către UNPR. Îl cunosc pe generalul Oprea de ani de zile şi am un respect deosebit pentru domnia sa„, a mai spus Piedone, în aplauzele sălii.

Şi Gabriel Oprea a avut numai cuvinte de laudă pentru Piedone. „Am lucrat cu Cristi. Ştiam potenţialul lui Piedone, ştiam că va ajunge un bun primar. Mă onorează asocierea dintre un primar foarte bun, cum este Piedone, şi UNPR „, a spus Oprea.