Piedone a declarat război „rablelor” abandonate din sectorul 4 al Capitalei

Primarul Cristian Popescu-Piedone a intensificat acţiunile de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public al Sectorului 4.

15 oct. 2015, 14:15
Piedone a declarat război „rablelor” abandonate din sectorul 4 al Capitalei

Primarul Cristian Popescu – Piedone a constatat că în ultima perioadă s-a înmulţit numărul maşinilor abandonate de proprietari pe domeniul public.

Aşadar, Edilul a decis intensificarea acţiunilor de monitorizare a întregului teritoriu al Sectorului 4, astfel încât întregul efectiv de inspectori ai Direcţiei Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 a fost dispus în teren, în scopul identificării tuturor „rablelor” care ocupă locurile de parcare sau îngreunează traficul pietonal pe trotuare.

În consecinţă, pe lângă cele 260 de vehicule, cu sau fără număr de înmatriculare, respectiv, abandonate/fără stăpân, pentru care sunt în derulare procedurile de ridicare, cu respectarea legislaţiei specifice, Primarul Sectorului 4 a solicitat urgentarea eliberării domeniului public şi pentru cele pe care inspectorii Autorităţii Locale realizează verificări în teren.

Am adresat în repetate rânduri numeroase apeluri către cetăţeni, cărora le-am solicitat să dovedească simţ civic şi respect faţă de normele care impun traiul în cadrul comunităţii locale, eliberând domeniul public. Multe dintre aceste maşini abandonate sau fără stăpân ocupă, uneori chiar abuziv, locuri în parcările de reşedinţă, altele blochează trotuarele, obligând pietonii să circule pe carosabil. Mai mult, induc un aspect inestetic străzilor şi bulevardelor, care nu trebuie, în niciun caz, să capete aspectul unui cimitir de maşini. Fiindcă nu s-au conformat termenelor somaţiilor, vom trece noi la ridicarea acestor „rable” şi vom salubriza, igieniza şi reamenaja domeniul public, prin retrasarea parcărilor. Ulterior identificării proprietarilor, aceştia vor fi sancţionaţi contravenţional, în scopul recuperării costurilor aferente acţiunilor de ridicare pe care noi le întreprindem„, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Toate maşinile abandonate sau fără stăpân ridicate de pe domeniul public al Sectorului 4 pot fi recuperate de la punctul special amenajat în acest sens de Autoritatea Locală Sector 4 pe şos. Berceni nr. 38 A.