Piedone a strâns semnăturile necesare pentru a-şi depune, din nou, candidatura la Primăria Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone a anunţat că a strâns semnăturile necesare pentru a-şi depune din nou candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce prima dată i-a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti din cauza neregulilor la semnăturile depuse.

22 apr. 2016, 11:05
Piedone a strâns semnăturile necesare pentru a-şi depune, din nou, candidatura la Primăria Sectorului 4

Ieri (joi – n.r.), pana la ora 23.00, erau centralizate 4.100 de semnaturi pentru candidatura mea. Sper ca de data aceasta sa nu mai fie contestate, pentru ca, la fel ca prima data, sunt semnaturile dumneavoastra, ale locuitorilor Sectorului 4„, a scris Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Tribunalul București a decis, marți, că fostul primar al Sectorului 4 nu poate candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. Tribunalul București a explicat decizia luată: „jumătate din semnăturile prezentate nu îndeplineau condițiile legale”.

Judecătorii de la Tribunalul București au analizat prin sondaj semnăturile depuse pentru candidatura lui Cristian Popescu Piedone și au ajuns la concluzia că, din totalul de 5.076 de semnături, 2.550 nu îndeplineau condițiile pentru că fie nu era menționată cetățenia persoanelor care au semnat, fie că unele persoane nu împliniseră vârsta minimă pentru a vota, fie că altele nu au declarat cu exactitate adresa la care domiciliază cu atât mai puțin în sectorul 4, așa cum prevede legea.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale expiră marţi, 26 aprilie.

Cristian Popescu Piedone rămâne candidatul PPUSL la Primăria Sectorului 4. Totuşi, copreşedintele formaţiunii, Maria Grapini, a punctat că rămâne de văzut dacă va părăsi sau nu partidul, după alegerile locale.