Piedone cere voalat graţierea: „Am decis să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!!

Cristian Popescu Piedone, fost primarul al sectoarelor 4 și 5, susţine, în scrisoarea trimisă la Cotroceni, că a luat aceleaşi decizii pe care le-a luat Iohannis pe când era primar la Sibiu

02 ian. 2023, 20:46
Piedone cere voalat graţierea: „Am decis să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!!

Cristian Popescu Piedone, fost primarul al sectoarelor 4 și 5, anunță că i-a trimis o scrisoare președintelui Iohannis. Fostul edil îi cere președintelui  să se grațieze pe el însuși, având în vedere că, în calitate de primar al muncipiului Sibiu, a luat exact aceleași decizii pe care instanța le-a considerat abuz în serviciu cu ocazia condamnării lui Piedone în dosarul „Colectiv”.

Fiul lui Piedone, gest impresionant de Crăciun. „Mamaie Maria, mi-e dor de tine, de sufletul tău bun!” VIDEO

„M-am uitat în oglindă în dimineața asta, m-am îmbărbătat și mi-am făcut “curaj”!
Am decis ca la început de an să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!

Da, exact! Ați citit bine!

Știți, un primar din Capitală a fost închis pentru abuz în serviciu. O faptă pe care n-a comis-o. Sau dacă a comis-o el, au comis-o toți edilii din România. L-au închis pentru că a eliberat acordul de funcționare și autorizația pentru un club din Sectorul 4, fără a avea avizul de securitate la incendiu.

NU, nu l-au închis pentru că deranja. Să nu credeți că l-au închis pentru că aveau nevoie de un țap ispășitor. Să nu credeți că l-au închis pentru că se temeau de susținerea pe care o avea din partea oamenilor.

La fel cum a procedat primarul de la 4, a procedat și cel ce era primarul Sibiului în 2014, căci legea prevede că nu-i obligatoriu să se prezinte și avizul de securitate la incendiu.

Așa că, la fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Și el a eliberat autorizații și acorduri fără să verifice existența avizului de securitate la incendiu.

Având în vedere toate acestea, îl rog respectuos pe PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS WERNER IOHANNIS să îl grațieze pe PRIMARUL MUNICIPIULUI SIBIU, KLAUS WERNER IOHANNIS!

Am încredere în intransigența președintelui și sunt convins că, și de această dată, nu va face compromisuri.

Cu respect,

Piedone NEVINOVAT”, scrie Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu. Piedone a fost acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Citeşte şi

Cum își alină Piedone singurătatea în pușcărie. Ascultă Irina Loghin și Fuego și scrie poezii: „Ne-au mai îndulcit amarul care ne istovește. Își topesc parte din viață și pentru noi, cei condamnați și renegați”