Piedone îşi anunţă candidatura la Primăria Capitalei şi caută sprijinul PSD: „Cine vrea o alinţă cu noi, sunt deschis. Sunt şi social, şi liberal”

Cristian Popescu Piedone a anunțat oficial că va candida la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5 a declarat că lupta pentru fotoliul de primar al Bucureştiului se va da între el şi Nicuşor Dan.

26 feb. 2024, 11:18
Piedone îşi anunţă candidatura la Primăria Capitalei şi caută sprijinul PSD: „Cine vrea o alinţă cu noi, sunt deschis. Sunt şi social, şi liberal”

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, Partidul Puterii Umaniste, sunt deschis, sunt și social și liberal. Am suportul electoratului, am suportul firului de iarbă, eu de acolo provin. Dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare. Mi-a venit rândul, mi-a venit rândul biologic datorită experinței mele în administrație publică locală”, a declarat Piedone la B1TV.

Piedone l-a criticat pe liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce a spus miercuri într-o conferință de presă că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale pentru candidatură la Primăria Capitalei.

„Nu mi se pare normal să anunți într-o conferință de presă, indiferent de candidat, să anunți că șansele sunt egale. Toți plecă acum șanse egale, toți ne naștem cu șanse egale în fața lui Dumnezeu, dar contabilitatea stă doar în ochii electoratului”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Cu toate acestea, Piedone a invitat PNL și PSD să îl susțină pentru fotoliul de la Primăria Capitalei.

„Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal să își pună candidat comun sau posibilitatea să intre într-o alianță cu Partidul Puterii Umaniste. Finala se joacă între mine și Nicușor Dan. Cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis. Sunt și social, și liberal!”, a mai spus Piedone.

Citeşte şi: Nicușor Dan recunoaște că a exagerat cu promisiunile electorale: „Am avut ghinion. Oamenii vor o viteză mai mare. Nu e viteza pe care mi-o doresc eu, dar e de 2 – 3 ori mai rapid față de ce am găsit”

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică.

În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 10% dintre respondenți.

Candidatul PNL Sebastian Burduja este creditat cu 8% în intențiile de vot, la egalitate cu Marian Enache de la AUR. Diana Șoșoacă a fost indicată de 5% dintre cei care au răspuns la sondaj.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS S.R.L., un jucător important pe piața sondajelor de opinie, este deținut în totalitate de fostul jurnalist Antena 3 Iosif Buble, potrivit Europa Liberă.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Silvestru vrea să divorțeze de Diana Șoșoacă după scandalul politic: „Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta”