Piedone, mesaj de 1 Mai din închisoare: Se face un an de când zac condamnat nevinovat, închinați un pahar pentru mine

Fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, închis în perioada mandatului - chiar la începutul lui - a transmis un mesaj din închisoare.

30 apr. 2023, 22:25
Piedone, mesaj de 1 Mai din închisoare: Se face un an de când zac condamnat nevinovat, închinați un pahar pentru mine

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în Dosarul Colectiv. Fostul edil al Sectorului 5 își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Rahova. De după gratii, Piedone a transmis un mesaj de 1 Mai.

Cristian Popescu Piedone refuză graţierea. Scrisoarea lui Piedone senior către Piedone jr, virală pe Facebook: „Facă-se voia Domnului”
Piedone, nostalgic la Rahova: E vremea grătarelor lui 1 Mai. Pentru mine vine luna năpastei
”Dragilor, vă îmbrățișez și vă iubesc așa cum știu! Pentru mine… vine luna năpastei. Luna când m-au luat și m-au închis dincolo de Voi. Curând… se face anul de când zac condamnat NEVINOVAT… Dar… am înțeles că așa mi-a fost hărăzit! Sau… așa mi-a fost sortit, stabilit, decis… Regret că mi-au luat munca de o viață, mi-au înlăcrimat familia, mi-au îndurerat soția, copiii, nepoții, mi-au batjocorit cariera, mi-au răpus visurile!Deh…V-ați făcut fiecare dintre Voi o părere despre ce și cum, despre cine și de ce…Dar… Dumnezeu mă știe și mă are-n paza LUI. Știu… e vremea grătarelor lui 1 mai! Mi-ar fi plăcut să stau la taclale și-un vin bun cu familia și prietenii… Dar… deh…D-aia v-am scris… Ca vine 1 mai și fiecare îl cinstește cu grătar, cum e tradiția in România Mare. Vă urez sănătate, distracție plăcută și poftă bună!Închinați un pahar pentru Piedone! Aștept fotografiile! Cu respect, Piedone NEVINOVAT” a scris fostul primar pe Facebook.

Amintim că acesta a fost condamnat în dosarul Colectiv, acuzat de abuz în serviciu, după tragedia de la clubul care se afla pe raza sectorului în care, la acel moment, era primar, respectiv Sectorul 4. El a fost condamnat în 12 mai, anul trecut, având de ispășit 4 ani de închisoare. În primă instanță, decizia era dublă, dar decizia finală a fost mai blândă cu edilul. Cu toate acestea, fostul primar al Sectorului 5 se consideră nevinovat.

Fiul lui Piedone, gest impresionant de Crăciun. „Mamaie Maria, mi-e dor de tine, de sufletul tău bun!” VIDEO
Curtea de Apel București, deși mai blândă decât Tribunalul, a decis și o serie de pedepse accesorii pentru edil. Condamnat la închisoare pentru emiterea autorizației clubului Colectiv, lui Cristian Popescu Piedone i-a fost interzis și dreptul de a fi ales în orice funcții publice, dar și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 5 ani.

După condamnare, fiul său a dorit să candideze pentru funcția de primar al Sectorului 5, dar nu au fost organizate alegeri în acest sens.