Pieptea: Angajaţii aparatului propriu al PMB îşi vor primi banii cel târziu vineri

Angajații aparatului propriu al Primăriei Municipiului București își vor primi banii cel târziu vineri, a declarat, pentru AGERPRES, Cornel Pieptea, consilier municipal cu atribuții de viceprimar.

16 sept. 2015, 10:10
Pieptea: Angajaţii aparatului propriu al PMB îşi vor primi banii cel târziu vineri

Angajații PMB își vor primi banii în această săptămână. În mod normal, angajații ar fi primit banii pe 12 septembrie. Sâmbătă era ziua de salariu, de obicei primeau banii cu o zi înainte, adică pe 11. Primarul general a convocat deja o ședință pe acest subiect. Au fost realizate documentele și, imediat ce hotărârile de ieri vor fi trimise la Prefectură, va semna toate documentele și vor fi înaintate către Trezorerie, astfel încât mâine sau cel târziu poimâine angajații aparatului propriu al Primăriei Municipiului București să își primească integral salariile„, a afirmat, miercuri, Cornel Pieptea.

Potrivit acestuia, este vorba despre 850 de angajați.

Diferența până la 1.500, reprezentată de angajații de la Palatele Brâncovenești și de la Administrația Cimitirelor, vor avea probabil tot în cursul zilei de astăzi persoane care să preia atribuțiile ordonatorului principal de credite și, la finalul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, își vor primi și ei salariile„, a spus Pieptea.

El a precizat că situația financiară la PMB va fi deblocată cel târziu joi, adică la toate instituțiile vor exista persoane desemnate cu drept de semnătură.

Conform lui Pieptea, la ședința convocată miercuri de primarul general interimar Marin Ștefănel Dan s-a făcut o analiză asupra plăților urgente care trebuie realizate și asupra asigurării funcționării aparatului Primăriei și tuturor instituțiilor din subordine.

Principala preocupare în acest moment este legată de plata salariilor și de chestiuni de natură funcțională, așa cum este normal când vine un primar general, cabinetul demnitarului și așa mai departe„, a adăugat Pieptea.

Citeşte şi Peste 1.500 de angajaţi ai Primăriei Capitalei nu şi-au luat încă salariile