Pierderi URIAŞE ale companiilor aeriene din cauza închiderii aeroportului Zaventem

Compania aeriană Brussels Airlines pierde cinci milioane de euro pe zi după închiderea aeroportului internațional Zaventem ca urmare a atentatelor din 22 martie, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a companiei, Kim Daenen, informează EFE.

31 mart. 2016, 11:59
Pierderi URIAŞE ale companiilor aeriene din cauza închiderii aeroportului Zaventem

Compania operează pentru moment cursele europene de pe aeroporturile din Liege (est) și Anvers (nord), în timp ce cursele de lungă distanță decolează de pe aeroporturile Frankfurt (Germania) și Zurich (Elveția), cel puțin până vineri. În ciuda măsurilor adoptate, compania nu poate asigura mai mult de 40% din activitatea sa.

Asigurăm mai puține zboruri și, din acest motiv, pierdem clienți, circa 60%. În ceea ce privește restul de 40%, unii clienți au găsit alte soluții: fie nu mai pleacă, fie călătoresc cu alte mijloace de transport. Iar noi îi despăgubim integral‘, a explicat Daenen. Ea a adăugat că Brussels Airlines pune la dispoziție și curse charter cu autocarul, iar compania s-a văzut nevoită să trimită echipe la Frankfurt și Zurich, lucru care atrage după sine ‘cheltuieli enorme’.

Purtătoarea de cuvânt a Brussels Airlines a explicat că, după blocajul produs în noiembrie 2015 la Bruxelles, după atentatele din Paris, activitatea a fost reluată și și-a exprimat speranța că și de data aceasta lucrurile vor reveni la normal.

Trebuie să ne păstrăm speranța și vom încerca să revenim la Bruxelles cât mai repede cu putință‘, a adăugat ea.