„Pieţe din Bucureşti”. Legumele şi fructele de la tarabă sunt acum pe Facebook. Află preţurile în timp real

Două studente creative din Bucureşti au înfiinţat pagina de Facebook "PIEŢE DIN BUCUREŞTI". Ioana şi Alexandra se plimbă prin pieţele din Capitală şi fotografiază fructele şi legumele de pe tarabe, dar şi preţurile acestora. Ulterior, ele urcă imaginile pe Facebook pentru ca bucureştenii să se orienteze în funcţie de cel mai bun preţ, dar şi de aspectul produselor.

05 iun. 2015, 07:17

Pieţe din Bucureşti” înseamnă o modalitate prin care noi vrem să aducem mai aproape de bucureşteni pieţele. O platformă prin care vrem să facem o clasificare a pieţelor în funcţie de calitate preţ şi să le aducem la cunoştinţă oamenilor ce este nou la tarabă şi care sunt poveştile oamenilor din pieţe. Prin acest proiect vrem să atragem atenţia asupra producătorilor locali şi să încurajăm mersul la cumpărături la piaţă. În ceea ce priveşte pagina de Facebook a proiectului, ne dorim să interacționăm mai mult cu publicul și să primim recomandări, precum fotografii, povești sau informații despre piețele de lângă ei„, au declarat iniţiatorele proiectului pentru RomaniaTV.net.

Fetele au „inventariat” până acum pieţele Crângaşi, Obor, Matache, Berceni, Veteranilor şi Drumul Taberei. Ele merg în fiecare weekend şi se documentează pentru săptămâna ce urmează.

„Noi vizităm piețele din București pentru tine și îți dăm de veste cum e vremea la tarabe”, este motto-ul paginii „Pieţe din Bucureşti”, care oferă informații despre prețurile și marfa din piețele bucureștene.

Totul a pornit de la un proiect pentru facultate.

Ideea a pornit de la o temă pentru facultate: scopul era să generăm un canal de comunicare online care să educe tinerii în legătură cu un anumit subiect. Am făcut o listă de teme care nu au mai fost abordate până acum și părea că piețele au fost uitate în mediul virtual, așa că am decis să le aducem mai aproape de oameni„, spun fetele.

Prin iniţiativa lor, Ioana şi Alexandra vor să convingă bucureştenii să cumpere fructe şi legume de la ţăranii din pieţe, în locul celor de import din supermarketuri.

Vrem ca în timp să reuşim să facem o platformă interactivă prin care să spunem online care sunt preţurile fructelor şi legumelor în pieţe, iar bucureştenii să îşi poată pregăti lista de cumpăraturi de acasă, dar şi un buget în care să se încadreze. Mai mult, vrem să ştim care sunt poveştile producătorilor locali şi să le facem cunoscute„, au declarat Ioana şi Alexandra pentru RomaniaTV.net.

Pe pagina de Facebook sunt postate și infografice cu proprietățile diverselor legume și fructe.