Pilot mort de beat, reţinut la Stutgart, când se pregătea să decoleze spre Lisabona. În avion se aflau 104 pasageri

Un pilot al companiei aeriene portugheze TAP a fost interpelat vineri seară pe aeroportul german Stuttgart, după ce s-a constatat că el s-a prezentat la zbor în stare de ebrietate, iar cursa ce urma să decoleze către Lisabona a fost astfel anulată.

24 mart. 2018, 16:01
Pilot mort de beat, reţinut la Stutgart, când se pregătea să decoleze spre Lisabona. În avion se aflau 104 pasageri

Un angajat al aeroportului a observat că bărbatul, un copilot în vârstă de 40 de ani, mirosea a alcool şi avea un mers nesigur. Prin urmare, a fost alertată poliţia, care a intrat în cabina de pilotaj în timp ce respectivul pilot pregătea avionul pentru decolare. Poliţiştii germani au confirmat că el se afla într-o ‘puternică stare de ebrietate’ şi au decis să i se recolteze o probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Citeşte şi Premieră aviatică. Primul zbor fără escală al unui avion cu pasageri, pe ruta Australia-Marea Britanie, aterizează astăzi la Londra

Ulterior, Parchetul din Stuttgart l-a plasat în arest preventiv cu o cauţiune de 10.000 de euro pentru eliberare, suspendându-i de asemenea licenţa de pilotaj. Cei 104 pasageri care se aflau la bordul aeronavei au fost cazaţi la hoteluri din Stuttgart, iar sâmbătă dimineaţa au fost preluaţi de autocare şi duşi la aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, de unde au plecat apoi spre casă.