Piloţii de la Lufthansa grevă de două zile, marţi şi miercuri VIDEO

Piloţii Deutsche Lufthansa de pe cursele pe distanţe lungi, din şi către Germania, au intrat marţi în grevă, după o pauză de şase luni a protestelor convenită de conducere şi sindicate în urma prăbuşirii unei aeronave a diviziei low-cost Germanwings, relatează Bloomberg.

07 sept. 2015, 12:46

La protestul de marţi, programat între orele 8.00-23.59, au participat piloţii aeronavelor A330, A340 şi Boeing 747, precum şi ai avioanelor cargo, a anunţat sindicatul Vereinigung Cockpit într-un comunicat.

Acţiunea de protest a afectat sute de zboruri ale companiei. 84 dintre acestea sunt intercontinentale, fiind şi cele care aduc cei mai mulţi bani companiilor aeriene.

De asemenea, de la sol nu s-au ridicat nici navele cargo. Aceasta este 13-a grevă a piloţilor Lufthansa din ultimul an şi jumătate, iar sindicatul piloţilor a anunţat că protestele vor continua și miercuri.

Piloţii sunt nemulţumiţi, printre altele, de reorganizarea companiei gândită de conducere, care presupune mutarea multor zboruri către divizia low-cost Germanwings. Până acum, acţiunile de protest ale piloţilor au costat compania 300 de milioane de euro.

Ultima grevă a piloţilor Lufthansa avusese loc cu trei zile înainte de prăbuşirea intenţionată, de către un pilot, a unei aeronave Airbus, în Alpii francezi, pe 24 martie, în urma căreia 150 de persoane şi-au pierdut viaţa.


Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat săptămâna trecută că este pregătit să suporte noi greve, pentru a impune schimbări care vor ajuta compania să concureze cu operatorii low-cost din Europa şi Golful Persic, pe cursele pe distanţe lungi.