Ken Block, unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi de raliuri, a murit într-un accident la snowmobil

În ziua în care Michaerl Schumacher împlinea 54 de ani, o tragedie asemănătoare celei care l-a scos pe marele pilot de Formula 1 din circuit, s-a produs în SUA.

03 ian. 2023, 10:35
Ken Block, unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi de raliuri, a murit într-un accident la snowmobil
Pilotul de raliuri Ken Block a murit

Pilotul profesionist de raliuri Ken Block, devenit cunoscut după acrobațiile sale în viteză cu mașina de raliuri, a murit la vârsta de 55 de ani în urma unui accident de snowmobil, a anunțat echipa sa Hoonigan Racing.

Renumitul pilot, autor al seriei de filme Gymkhana, în care driftul fusese dus la rang de măiestrie a preciziei supreme, văzute de sute de milioane de oameni, a decedat într-un accident de snowmobil în Utah, SUA, stat în care acesta îşi avea reşedinţa.

Vestea a fost confirmată pe pagina de Instagram a colegilor săi de la Hoonigan, un proiect pe care Ken Block îl crease împreună cu alţi pasionaţi de maşini performante şi condus spectaculos. „Cu regret profund, putem confirma că Ken Block a decedat într-un accident de snowmobil astăzi. Ken a fost un vizionar, un pioner şi o legendă.” — au scris aceştia, menţionând totodată că atât familia, cât şi toţi ceilalţi îi vor duce lipsa. La scurt timp şi autorităţile din Utah au confirmat accidentul şi decesul, menţionând că vehiculul cobora o pantă abruptă şi s-a răsturnat.

Michael Schumacher împlineşte 54 de ani. Fiul său, Mick, va fi pilot de rezervă la Mercedes

Ken Block a fost omul surprinzător care s-a apucat de raliuri la o vârstă de aproape 40 de ani, la sugestia prietenului său Travis Pastrana. La o asemenea vârstă, de obicei se spune că e prea târziu şi nu ai nicio şansă să mai ajungi vreodată să arăţi performanţă, însă Ken ajunsese în top 10 după numai un an. Ken avea deja o companie de succes, co-fondată de el, DC Shoes. Marea revelaţie şi recunoaştere internaţională a venit odată cu filmuleţele Gymkhana, care erau fascinante şi inedite, şi au făcut ca drift-ul să fie din nou îndrăgit în lumea întreagă, dar dintr-o perspectivă modernă, rezonantă şi admirată.

După ce și-a început cariera în raliuri în 2005, Block a fost desemnat începătorul anului în Campionatul Rally America. El a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri și a câștigat mai multe medalii de rallycross la X Games.

Cea mai grea lovitură pentru Simona Halep. WTA a făcut anunţul oficial
De asemenea, americanul a fost cofondator al companiei de îmbrăcăminte sportivă DC Shoes și a produs seria video Gymkhana, care îl prezenta conducând pe piste periculoase și pe trasee cu obstacole. Seria a adunat milioane de vizualizări pe YouTube, scrie The Guardian

O perioadă lungă aceste filmuleţe au fost create în parteneriat cu Ford, iar de ceva timp Ken avea un parteneriat cu Audi, creând şi o primă Electrikhana cu un bolid electric Audi. Din păcate, ea va rămâne şi singura creată de Ken Block. Iar pilotul va rămâne cu siguranţă o figură legendară în cultura auto, căreia i se va simţi cu adevărat lipsa!