Pilotul şi copilotul avionului utilitar care a aterizat de urgenţă lângă Strehaia consumaseră alcool

Pilotul şi copilotul avionului utilitar care a aterizat de urgenţă, vineri, pe un câmp, în apropiere de localitatea Strehaia, din judeţul Mehedinţi, consumaseră băuturi alcoolice.

10 mai 2013, 18:53
Pilotul şi copilotul avionului utilitar care a aterizat de urgenţă lângă Strehaia consumaseră alcool

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, ancheta desfăşurată de către poliţiştii şi pompierii din Strehaia, sub coordonarea Parchetului pe lângă Judecătoria Strehaia, a evidenţiat faptul că atât pilotul, cât şi copilotul, cu vârste de 49 şi, respectiv, 55 de ani, aveau alcoolemii cuprinse între 0,30 şi 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat în momentul în care avionul a aterziat de urgenţă.

Aparatul de zbor aparţine unei firme de dezinsecţie din Timişoara, care era închiriat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru tratament aerian cu insecticid, scrie Mediafax.

Sursa precizată a mai declarat că celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea codului aerian şi conducerea unui avion sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aterizarea de urgenţă s-a produs ca urmare a unei defecţiuni la motorul aparatului de zbor, în urma incidentului avionul având numeroase avarii.

Dosarul a fost întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia şi a fost înaintat Curţii de Apel Craiova, competentă cu soluţionarea cauzei.

La bordul aparatului de zbor care a aterizat de urgenţă, vineri, pe un câmp, în apropiere de localitatea Strehaia, se aflau trei persoane care nu au fost rănite în urma incidentului.

Echipajul de pompieri care s-a deplasat la faţa locului a asigurat măsurile pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

Un avion utilitar a aterizat de urgenţă, vineri, în jurul orei 10.30, pe un câmp, în localitatea Ciochiuţa, în apropiere de Strehaia, judeţul Mehedinţi, la faţa locului deplasându-se un echipaj de pompieri.

Persoanele care au sunat la 112 pentru a semnala incidentul precizau că nu există victime.


loading...