Pintea spune că Bănicioiu şi Arafat i-au reproşat că a dat procurorilor documente în cazul Colectiv. Înregistrare făcută publică

O înregistrare în care Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, spune că Nicolae Bănicioiu şi Raed Arafat i-au reproşat că a dat procurorilor documente privind răniţii din Colectiv a fost făcută publică. 

27 oct. 2019, 09:39
Pintea spune că Bănicioiu şi Arafat i-au reproşat că a dat procurorilor documente în cazul Colectiv. Înregistrare făcută publică

Libertatea a publicat duminică o discuţie pe care reprezentanţii victimelor de la Colectiv au avut-o cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în care acesta se plânge că a fost mustrată de fostul ministru Nicolae Bănicioiu şi de secretarul de stat Raed Arafat că dat procurorilor documente despre transportul în străinătate al răniţilor de la Colectiv, fără să-i anunţe.

Ulterior, ministrul a negat aceste afirmaţii, iar secretarul de stat Raed Arafat i-a cerut public să clarifice situaţia.

„Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneţi de documente că şi aşa mi-a reproşat şi Bănicioiu şi Arafat că am dat documente la instanţă fără să-i anunţ!”, spune Pintea în înregistrare, în contextul discuţiei despre documentele referitoare la transportul răniţilor în străinătate.

Ministrul Sorina Pintea neagă însă  că a spus aşa ceva, fără să ştie că există înregistrarea.

„Nu am spus aşa ceva. Nici Nicolae Bănicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. În general, reproşurile trec pe lângă mine. Nu am discutat aşa ceva cu grupul Colectiv, dar am discutat despre problema transferurilor în străinătate ale marilor arşi”, a declarat Sorina Pintea.

Înregistrarea a fost făcută de către cei din delegaţia cu care ministrul s-a întâlnit în 4 octombrie, la sediul ministerului, tocmai pentru ca şi ceilalţi reprezentanţi ai victimelor din Colectiv să afle conţinutul discuţiilor. Cei prezenţi la întâlnire au dus înregistrarea la Parchet.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: „Bănicioiu şi Arafat au ameninţat în Minister şi au documente pe care nu trebuiau să le obţină”

Raed Arafat a negat că i-ar fi reproşat aşa ceva ministrului.

„Am trimis un mesaj doamnei ministru să o întreb ce ştie de acest subiect, iar răspunsul a fost instantaneu „doamne fereste” şi a continuat cu alte mesaje prin care a negat că ar fi zis aşa ceva, dar şi faptul că aşa ceva s-ar fi întâmplat menţionând că ce mi se întâmplă mie în perioada asta este „nedrept”. L-am întrebat pe jurnalist de ce nu o sună pe dânsa să o întrebe şi a spus că el o va suna şi pe dânsa, iar eu am confirmat că nu am făcut aşa ceva şi că răspunsul este categoric nu”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

„Totusi, astăzi dimineaţă am auzit înregistrarea realizată de cei aflaţi în discuţie cu ea atunci, unde doamna Pintea spune că eu i-aş fi reproşat de ce a dat documente la instanţă fără să mă întrebe. Din nou subliniez faptul că nu am reproşat aşa ceva dânsei şi nu am amintire de orice discuţie unde să reproşez de ce a trimis documente instanţei. În consecinţă, solicit doamnei ministru Pintea să clarifice public această situaţie în cel mai scurt timp posibil”, spune şeful DSU.


loading...