Piramidele egiptene sunt doar vârful unui iceberg. INCREDIBIL ce s-a descoperit în subteran: „Porţi ciudate ce nu se pot deschide…”

Despre piramidele egiptene și Sfinx se spune că sunt doar vârful unui iceberg. În subteran s-au efectuat descoperiri care sunt cu mult mai importante decât ceea ce putem vedea la exterior.

05 nov. 2017, 08:51
Piramidele egiptene sunt doar vârful unui iceberg. INCREDIBIL ce s-a descoperit în subteran: „Porţi ciudate ce nu se pot deschide…”

Au fost descoperite rețele de galerii, săli secrete, artefacte care nu au fost expuse niciodată. Puțini dintre cercetătorii care au participat la aceste descoperiri au discutat în mod deschis.

Misterul începe odată cu Herodot. În notele sale, Herodot scria că a fost împiedicat să studieze galeriile, fiind îndepărtat cu forța de către egipteni.

Herodot a scris despre numeroase manuscrie care erau ascunse în aceste galerii ale căror pereți erau acoperite cu sculpturi ca în marile palate. Alți antici care au reușit să pătrundă în aceste galerii confirmă descrierile lui Herodot.

Herodot spunea că multe dintre galerii duc în interiorul Sfinxului. Acestea sunt închise cu grilaje de bronz care pot fi deschise numai de magi sau de marii preoți egipteni. Plinius cel Bătrân scria, în galerii există bogății incomensurabile, iar constructorii acestei rețele sunt numiți Harmakish, entități venite din ceruri.

Unul dintre manuscrisele care a fost recuperat și este expus la British Museum relatează despre existența unui lung pasaj care leagă Sfinxul de Marea Piramidă și duce la Nil și care are niște porți ciudate care nu pot fi deschise.

În epoca lui Ahmed Ben Tulun, galeriile au fost vizitate un un grup de egipteni care au constatat că un pahar gol cântărea la fel cu unul plin cu apă. Mai mult, ei au descris existența unor statui care păzeau intrarea în galerii, iar porțile erau deschise numai după ce preoții egipteni incantau anumite fraze, numai de ei știute.

În anul 1935, un cercetător englez care a reușit să pătrundă în rețeaua de tuneluri, afirma că acestea au o vechime de 5000 de ani și că procesul de excavare a depășit mijloacele pe care vechea civilizație egipteană le-ar fi cunoscut. În interiorul tunelurilor au fost descoperite puțuri cu adâncime de câțiva zeci de metri care fac legătura cu alte tuneluri.

În unul dintre tuneluri a fost descoperit bustul reginei Nefertiti. El a dispărut în mod misterios după ce arheologii englezi l-au descoperit. În una dintre sălile secrete, numită sala lui Enoch a fost descopeit un sarcofag cu o înălțime de 12 metri, realizat din calcar alb pe care au fost desenate flori de lotus. În jurul sarcofagului erau mai multe sfere din cristal.

După ce au fost făcute publice toate aceste descoperiri, accesul cercetătorilor occidenali a fost interziz de către autoritățile egiptene.

Sursa: efemeride.ro