PISICA NEAGRĂ le-a tăiat calea. Ei sunt cei mai mari ghinionişti de la BAC 2014

REZULTATE BAC 2014: 31 de candidați sibieni ar fi avut nevoie de 10 sutimi sau chiar mai puțin pentru a promova examenul de Bacalaureat, adică pentru a ajunge la media generală 6. Unii dintre ei au depus contestații, dar recorectarea lucrărilor nu i–a ajutat. În schimb, alți 20 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul după ce au primit note mai mari în urma contestațiilor.

14 iul. 2014, 11:08
PISICA NEAGRĂ le-a tăiat calea. Ei sunt cei mai mari ghinionişti de la BAC 2014

REZULTATE BAC 2014: Nemulțumiți de notele primite la examenul de Bacalaureat, candidații din județul Sibiu au depus 518 contestații, cele mai multe dintre ele-237-fiind la Limba și literatura română, scrie tribuna.ro. Duminică s-au afișat notele finale și în urma recorectării lucrărilor, au fost mărite 97 note, iar alte 75 au fost micșorate.

Citeşte şi Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă. Au început înscrierile. Vezi CALENDARUL EXAMENELOR

Notele mărite au însemnat promovarea Bacalaureatului pentru 20 de candidați, astfel numărul absolvenților care au reusit să treacă examenul a crescut de la 1624 la 1644. Și rata de promovabilitate pentru județul Sibiu s-a mărit de la 69,02% la 69,87%.

„Procentul de promovabilitate este cu peste 10% mai mare decât la nivel naţional fapt ce ne îndreptăţeşte să ne mândrim cu aceste rezultate bune, care înaintea contestaţiilor poziţionau județul Sibiu pe locul 5 la nivel naţional. Felicităm candidaţii pentru rezultatele bune şi foarte bune obţinute şi pe toţi părinţii acestora care i-au sprijinit. Mulţumim profesorilor care i-au pregătit pe parcursul şcolarităţii, demonstrând încă o dată prin acest fapt că Sibiu se află între judeţele în care profesionalismul la nivelul sistemului este un factor de netăgăduit”, spune prof. Livia Crețulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014. ANUNŢ IMPORTANT: Ce trebuie să facă absolvenţii care nu îşi pot ridica DIPLOMELE DE BAC

Media 5,98 și nepromovat Pentru a promova bacalaureatul în România, un candidat are nevoie de nota minimă 5 la toate disciplinele de examen și de media generală 6. Ei bine, media generală 6 este cea care pune probleme multor candidați an de an. Astfel, în această sesiune de Bacalaureat, 199 sibieni aveau medii generale cuprinse între 5-5,98, înainte de contestații. Cererile de recorectare a lucrărilor au fost cu folos pentru unii, așa că în jur de 15 candidați au obținut medii generale peste 6 și au reușit să promoveze Bacalaureatul. Marii ghinioniști sunt 31 de elevi cu medii cuprinse între 5-5,99; le-au lipsit 3, 4 sau 10 sutimi pentru a promova Bacalaureatul. Unii dintre ei și-au încercat norocul cu contestații, dar degeba.

Citeşte şi Eleva care a luat 2 la ANATOMIE a primit rezultatul la contestaţie. Doar în România se putea face aşa greşeală

De pildă, un candidat a formulat două contestații, iar în urma recorectării lucrărilor, o notă i-a fost mărită și cealaltă micșorată, așa că la calculul final are tot media 5,98. Alți 32 de ccandidați au medii generale cuprinse între 5,8-5,89, Contestațiile au schimbat ierarhia liceelor, în funcție de promovabilitate, astfel cu 99,15% promovabilitate Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal” Sibiu depășește Colegiul Naţional „O.Goga” Sibiu–99,07%. Pe poziția următoarea se clasează Colegiul Naţional „Gh. Lazăr” Sibiu – 97,21% promovabilitate. Singurul liceu cu 100% promovabilitate este cel tehnic din Târnava, acolo unde un singur candidat a susținut Bacalaureatul.