Piţurcă: Am ajuns la baraj, credem în şansa noastră. Sper să şi reuşim să ne calificăm

Selecţionerul echipei naţională a României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, că speră în calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, subliniind că ar fi fantastic ca această campanie să se încheie cu prezenţa la turneul final din 2014.

15 oct. 2013, 20:39
Piţurcă: Am ajuns la baraj, credem în şansa noastră. Sper să şi reuşim să ne calificăm

„Suntem fericiţi, am ajuns la baraj, credem în şansa noastră. Sper să şi reuşim să ne calificăm. Pentru mine ar fi foarte important, dar mai ales pentru această generaţie. Am avut şi jocuri care n-au mulţumit publicul, nu am luat punctele dorite, dar am reuşit să ajungem la baraj. Am ştiut că Olanda conduce cu 1-0 la pauză, dar pe mine m-a preocupat jocul meu. Vom vedea ce ne vor hărăzi sorţii la baraj, cu siguranţă vom avea şansa a doua, dar ne-o vom juca aşa cum ştim noi. Să fim realişti, nu înseamnă foarte mult dacă am ajuns la baraj, dar dacă această campanie ar fi încununată cu prezenţa în Brazilia, ar fi extraordinar„, a declarat Piţurcă la GSP TV, spunând că speră ca România să fie mai puternică la baraj, scrie Mediafax.

El a mai spus că această prezenţă la baraj nu va fi sărbătorită, România trebuind să-şi asigure calificarea la CM. De asemenea, Piţurcă a afirmat că România merită nota 10 plus pentru campania în vederea CM-2014.

Reprezentativa României şi-a asigurat prezenţa la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014, după ce a încheiat pe locul doi în Grupa D a preliminariilor din zona Europa. Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich. Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).