Piţurcă iese la atac în dosarul „Măşti pentru MApN”. Acuzaţii dure la adresa DNA: „E un mare abuz!”

Victor Pițurcă (66 de ani) s-a prezentat, marţi, la Poliție, fiind obligat să facă acest lucru după ce a fost pus sub control judiciar după ce, iniţial, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA în dosarul "Măşti pentru MApN".

01 feb. 2023, 17:35
Piţurcă iese la atac în dosarul „Măşti pentru MApN”. Acuzaţii dure la adresa DNA: „E un mare abuz!”
Piţurcă iese la atac în dosarul "Măşti pentru MApN". Acuzaţii dure la adresa DNA: "E un mare abuz!"

Piţurcă iese la atac în dosarul „Măşti pentru MApN”. După ce a ieşit din sediul Poliţiei, fostul selecţioner a vorbit despre acuzațiile care i se aduc şi a explicat care a fost rolul său în afacerea fiului, Alexandru Pițurcă, cu Ministerul Apărării Naţionale.

„Nici eu nu știu de ce sunt acuzat. S-au scris multe bazaconii, care nu au nimic în comun cu adevărul. Se spune că aș fi oferit bani, că aș fi fost într-o afacere… Eu am o firmă de armament din Filiași și credeam că pot face o facere. Am fost în birou la Țuțu, am vorbit 30 de minute și am plecat. L-am văzut doar o dată și am vorbit prin mesaje pe WhatsApp, două propoziții. Nu poți să vorbești cu un om? După aceea ești supus acestor abuzuri… Eu și fiul meu nu am văzut nicio mască! MApN a cumpărat de la o firmă o serie de produse. Firma lui Alexandru nu a fost implicată. Doar a investit banii pe care i-am dat eu. Băiatul meu a vrut să intre în această afacere. După o săptămână, am vrut și eu să-i cunosc pe oamenii care i-au propus afacerea”, a spus Victor Pițurcă.

Citeşte şi: Stenograme incendiare din dosarul lui Victor Pițurcă. Cum se împărțea profitul de pe urma măștilor neconforme pentru Armată și câți bani îi reveneau fostului selecționer

„Procurorii nu mi-au prezentat nicio probă. Doar că am stat 30 de minute la Țuțu în birou. Eu nu am dat nicio declarație, nu am semnat nimic. Pe românește, nu am dat în gât pe nimeni! Pițurcă nu face niciodată așa ceva! Vă spun cum am fost implicat: l-am împrumutat pe fiul meu ca să cumpere aceste produse. Este un mare abuz. Era afacerea fiului meu! Fraților, nu ne interesa pe noi dacă măștile erau neconforme. Firma cu care era asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea produselor. Acea firmă, nu știu cum se numește, a venit cu afacerea și a luat 40% din profit. Noi nu am avut nicio legătură cu aceste produse”, a mai spus fostul selecţioner al României.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Piţurcă va sta la răcoare până va decide să-l dea pe Orban”. Ce pedeapsa riscă fostul selecţioner, conform avocaţilor

„Eu i-am dat bani lui Alex, Alex a dat bani în China pentru produse. A treia firmă știa de afacere, ea a luat produsele. Știa Alex de afacere? Dacă știa, mai lua acea firmă în combinație, dacă știa să cumpere? Nu am comis nicio ilegalitate! Vă imaginați cât regret. Mie nu îmi trebuia… Acum și el e sub control judiciar. Am spus prea multe și s-ar putea să am probleme!”, a âncheiat Victtor Pițurcă.