Placido Domingo, mitul spulberat. Tenorul recunoaşte acuzaţiile de abuz sexual şi îşi pune cenuşă în cap

Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2020 12:15 // Actualizat: Miercuri, 26 Februarie 2020 12:15 // Sursa: romaniatv.net

Tenorul spaniol Placido Domingo a declarat într-un comunicat remis unor companii mass-media că îşi asumă "întreaga responsabilitate pentru acţiunile" sale, după "mai multe luni" de reflecţie şi a cerut iertare "pentru durerea pricinuită" tuturor femeilor care l-au acuzat de abuz sexual înainte de demisia sa din postul de director general al Operei din Los Angeles.

Potrivit portalului spaniol Noticias, Placido Domingo a dorit prin acest comunicat să-şi exprime respectul faţă de colegele sale de profesie, care în august 2019 "s-au simţit suficient de incomod pentru a putea vorbi" despre cele întâmplate. "Înţeleg acum că unora dintre aceste femei le-a fost teamă să se exprime în mod onest pentru că erau îngrijorate că se putea încheia cariera lor", a recunoscut tenorul.

După o pauză de câteva luni pentru a analiza acuzaţiile, Placido Domingo a explicat că s-a maturizat după această experienţă şi că, fără a fi în intenţia sa, "nimeni nu ar trebui să se simtă în acest fel", a precizat el.

Placido Domingo şi-a subliniat "angajamentul" de a face o schimbare "pozitivă" în industria operei pentru ca "nimeni să nu mai fie nevoit să treacă prin aceste lucruri". "Dorinţa mea fierbinte este să devină un spaţiu mai sigur pentru a putea lucra şi sper ca exemplul meu să-i împingă şi pe alţii să-mi urmeze paşii", a precizat el.

Tenorul spaniol s-a exprimat astfel după ce în urmă cu mai multe luni au ieşit la lumină primele denunţuri de abuz sexual lansate împotriva lui de aproape 20 de femei.

Iniţial, Placido Domingo a negat acuzaţiile, afirmând că orice "abuz" ce ar fi fost comis în timp ce ocupa funcţii de conducere în structurile administrative ale Operelor din Washington şi Los Angeles ar fi fost "imposibil şi de neconceput".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuz sexual hărţuire sexuală Placido Domingo scandal placido domingo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H