Plafonarea salariilor din sănătate, respinsă de angajaţii TESA. „Niciun venit net nu scade în sănătate, dar totul se plafonează. Ce fel de dreptate e asta, domnule premier Cîţu?”

Uniunea TESA din Sănătate a anunţat că respinge categoric proiectul ordonanţei de urgenţă privind plafonarea salariilor. Sindicaliştii susţin că ersonalul TESA şi cel auxiliar-sanitar va fi în continuare discriminat şi nu va primi majorarea de 25%.

30 dec. 2020, 08:26
Plafonarea salariilor din sănătate, respinsă de angajaţii TESA. „Niciun venit net nu scade în sănătate, dar totul se plafonează. Ce fel de dreptate e asta, domnule premier Cîţu?”

Sindicaliştii Uniunii TESA sunt revoltaţi din cauza proiectului de OUG privind plafonarea salariilor din Sănătate. „Dacă nu sunt bani, dragi guvernanţi, de ce numai personalul TESA şi personalul auxiliar-sanitar este cel care trebuie să sufere de pe urma restricţiilor bugetare?”, spun sindicaliştii.

„Ei, domnule Câţu! Chiar după un an aşa de greu, nu ne lăsaţi puţin să respirăm, nici acum la sfârşit?! Oameni buni! Noul Guvern a făcut un proiect de Ordonanţă de Urgenţă de ultim moment (cum putea fi altfel?) în care vor să impună 2 lucruri:

1. Niciun venit net (salarii plus sporuri) nu scade în sănătate, dar totul se plafonează (fără alte creşteri);

2 Şi ce trebuia să crească (conform Legii Salarizării-respectiv creşterea anuală de 25 %), pentru cei discriminaţi şi care nu au fost trecuţi în grila salarizării 2022, NU SE VA MAI APLICA prin derogare! Traducere: Cei care beneficiază de grila 2022 vor rămâne cu veniturile nete nealterate”, spun reprezentanţii Uniunii Tesa din Sănătate, într-o postare pe Facebook.

Plafonarea salariilor din sănătate, respinsă de angajaţii TESA. „De ce numai personalul TESA şi personalul auxiliar-sanitar este cel care trebuie să sufere de pe urma restricţiilor bugetare??”

Sindicaliştii mai reclamă faptul că aceia „care au fost discriminaţi şi nu au fost puşi pe această grilă 2022, precum personalul TESA şi personalul auxiliar -sanitar( 70000 de colegi!) vor fi loviţi din nou şi nu vor mai primi majorarea de 25 % (în net, sunt sume între 200 şi 400 lei /lunar!)”.

„Cu excepţia colegilor de la monospeciliate (care sunt bucuroşi că îşi vor putea menţine sporurile mai mari), toti ceilalţi colegi vor fi încă o dată discriminaţi! Dacă nu sunt bani dragi guvernaţi, de ce numai personalul TESA şi personalul auxiliar-sanitar este cel care trebuie să sufere de pe urma restricţiilor bugetare ??!!!! De ce numai în acest personal se loveşte de fiecare dată?!!!”, adaugă Uniunea Tesa.

Angajaţii TESA spun că ei sunt astfel „cei mai discriminaţi”.

„Ce fel de dreptate e asta şi ce fel de logică e asta, dragă domnule premier Câţu???? Nu vreţi nicidecum ca în SĂNĂTATE să aveţi o UNICĂ ECHIPĂ! Îi loviţi pe cei mai discriminaţi! Fără să vă gândiţi, adânciţi şanţul deja săpat de Legea Salarizării între diferitele categorii de personal din sănătate!

Un sistem de care ţara are nevoie să îl aibă UNIT ŞI MOTIVAT în această perioadă de pandemie! Şi medical şi nemedical! Uniunea Tesa respinge categoric prevederile proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Câţu privind unele masuri fiscal –bugetare care este în procedura de transparenţă decizionala pe site-ul Ministerului Finanţelor! Dragi colegi de la TESA din toate spitalele, nu mai ezitaţi! Este clar vom avea de dus o luptă grea şi în 2021! Veniţi alături de noi! Formaţi noi sindicate TESA! Fără unitatea noastră vom fi călcaţi în picioare!”, susţin reprezentanţii Uniunii Tesa.

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern importantă. Miercuri se adoptă ordonanţa „austerităţii” DOCUMENT