Plafonul pentru ajutorul de încălzire a fost majorat. Cine sunt beneficiarii de anul acesta

Veşti bune pentru românii cu venituri mici. Guvernul a anunţat că în şedinţa de vineri a fost majorat plafonul pentru ajutorul de încălzire.

28 nov. 2020, 12:25
Plafonul pentru ajutorul de încălzire a fost majorat. Cine sunt beneficiarii de anul acesta

Plafonul pentru ajutorul de încălzire acordat persoanelor cu venituri minime a fost majorat la 800 de lei, prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Guvernul a majorat plafonul veniturilor minime pentru persoanele care beneficiază de ajutor de încălzire, de la 750 de lei la 800 de lei, pentru a pune în acord acestei prevederi ale Ordonanţei 70/2011 cu noile situaţii în ceea ce priveşte veniturile populaţiei, ca urmare a majorării pensiei sociale minime de către Guvernul Orban, în luna septembrie, de la 704 lei la 800 de lei”, a declarat Ionel Dancă.

 

AJUTOARE ÎNCĂLZIRE 2020. Plafonul pentru ajutorul de încălzire a fost majorat. Ce acte trebuie să depui

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se adresează familiilor sau persoanelor singure, cetăţeni români şi străini ori apatrizi cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, stabilită în condiţiile legislaţiei române, ale căror venituri sunt situate în limitele prevăzute de lege: pentru acordarea ajutorului în cazul locuinţei încălzite cu energie termică – până la 800 de lei/membru de familie. În cazul în care locuinţa este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita venitului pe membru de familie este de 800 de lei, cifra fiind aceeaşi şi în ceea ce priveşte persoana singură.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se dau pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Pentru cererile depuse până la data de 20 ale lunii, ajutorul va fi acordat începând cu luna respectivă. Pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii respective, ajutorul va fi dat începând cu luna următoare.


loading...