Plan INEDIT de la Ministerul Finanţelor: Bonul de casă îţi poate aduce bani înapoi printr-o LOTERIE

Ministerul Finantelor are în plan implementarea unei soluţii inedite pentru a combate evaziunea: loteria fiscală. Mai exact, ca şi la loto, bonul de fiscal, care acum înseamnă o amintire a câţi bani am plătit, ar putea să ne umple buzunarele, scrie ECONOMICA.NET.

29 apr. 2013, 11:38
Plan INEDIT de la Ministerul Finanţelor: Bonul de casă îţi poate aduce bani înapoi printr-o LOTERIE

Ideea nu este nouă şi este inspirată de câteva ţări în care acest sistem funcţionează cu succes. Deşi nu a fost stabilită o formulă prin care să se realizeze această loterie, un exemplu ar putea fi Malta, unde, la fiecare 15 zile, se extrag mai multe serii câştigătoare ale bonuilor fiscale din luna precedentă. Aici, câştigurile sunt imense, respectiv de 100 de ori valoarea bonului fiscal, potrivit ECONOMICA.NET.

„Este un proiect foarte binevenit. Nu i-aş spune loterie fiscală, ci mai degrabă un proiect de responsabilizare fiscală. Acest lucru se poate realiza fie pe exemplul din Malta, care funcţioneaza foarte bine, fie prin alte modele, şi suma de bani care poate fi alocată din valoarea acestor tichete pentru a fideliza consumatorii la acest program de reponsabilizare fiscală prin bonusuri poate să varieze de la 1 la 100 de ori din valoarea tichetului”, a declarat la România TV analistul Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta.

Ionel Blănculescu oferă acestui proiect şanse maxime să fie implementat, singura problemă fiind cea a infrastructurii informatice, care trebuie să permită introducerea într-un sistem a miilor de bonuri fiscale ale consumatorilor.

Citeşte şi CONTROVERSE pe ieftinirea pâinii. Ministrul Finanţelor: TVA la pâine va scădea la 1 iulie