Plan roşu de intervenţie, carambol cu şase maşini în Olt. 16 ambulanţe au acordat ajutor GALERIE FOTO şi VIDEO

Autorităţile au declanşat, marţi după-amiază, Planul roşu de intervenţie în urma unui accident produs pe DN 65, în zona localităţii Priseaca din judeţul Olt, în care au fost implicate şase autovehicule, între care un microbuz. Primele informaţii arată că sunt 19 persoane implicate în accident. Un bărbat a murit pe loc.

09 iul. 2019, 12:52

UPDATE: Mai mulți medici au fost chemați de acasă de conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru îngrijirea celor 14 victime care au ajuns la Urgențe după accidentul rutier produs în această după-amiază pe DN 65, în dreptul localităților Priseaca și Valea Mare.

Potrivit managerului spitalului, Cătălin Rotea, 15 medici și 25 de asistente au fost chemați la serviciu. „Am instituit Codul Roșu, alertă maximă la nivelul unităților medicale atunci când avem de-a face victime multiple. 15 medici și 25 de asistente au fost chemate de acasă la Unitatea de Primire Urgențe și la Terapie Intensivă, la Blocul Operator, la Chirurgie, la Ortopedie și Radiologie. Este o mobilizare în forță și sperăm să rezolvăm totul în cele din urmă”, a declarat Cătălin Rotea.


UPDATE: Traficul rutier pe DN 65 Slatina – Piteşti, la Priseaca, unde marţi după-amiaza s-a produs un accident în urma căruia o persoană a murit şi 18 au fost rănite, rămâne în continuare blocat până la ridicarea de pe carosabil a autovehiculelor implicate, iar circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Claudia Radu, pentru reluarea circulaţiei maşinilor pe DN 65 la Priseaca trebuie să fie îndepărtate de pe carosabil autovehiculele implicate în accident, printre ele fiind şi un autotren ce transporta maşini.

Traficul rutier se desfăşoară pe rute ocolitoare astfel: pe ruta Valea Mare – Priseaca pentru autoturisme şi DJ 677, prin localităţile Jitaru – Potcoava – Perieţi – Bălteni – Recea – Slatina pentru autovehiculele mari din ambele direcţii şi pentru autoturismele din direcţia Piteşti – Slatina.

Direcţia Regională de Drumuri Craiova a anunţat, pe facebook, că macaraua de mare tonaj a sosit la Priseaca pentru ridicarea autotrenului şi angajaţii SDN Slatina acţionează pentru dirijarea traficului rutier şi eliberarea părţii carosabile.

Claudia Radu a menţionat că nu au fost încă stabilite toate cauzele şi condiţiile producerii accidentului, printre acestea fiind şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare.

O persoană a decedat, 14 au fost transportate la spital şi patru persoane au fost asistate medical la faţa locului în urma accidentului rutier produs marţi după-amiaza pe DN 65, la Priseaca, între un microbuz, trei autoturisme şi un autotren.


UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că în accidentul din judeţul Olt au fost implicate 19 persoane, dintre care una a murit. Alte două victime sunt în stare gravă, între acestea fiind şi o femeie însărcinată. Raed Arafat a declarat că în accident au fost 19 persoane implicate, din care o persoană a murit, două persoane sunt de Cod roşu, între care o femeie însărcinată, două de Cod verde şi 14 de Cod galben, conform News.ro. Potrivit ISU Olt, persoana care a murit este un bărbat de 49 de ani, din Scorniceşti. 

La ora 16.20, s-a încheiat misiunea din punct de vedere medical şi încetează măsurile planului roşu de intervenţie, au precizat reprezentanţii ISU Olt.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor ISU şi SAJ Olt, în accident sunt implicate un microbuz, trei autoturisme, un autotren.

Una dintre victime a decedat, una este inconştientă, încarcerată şi cu traumatism cranian, iar o altă victimă este o gravidă.

Gravida şi persoana inconştientă reprezintă urgenţe de cod roşu, potrivit medicului Marian Furtună, care a menţionat că celelalte victime ale accidentului au leziuni considerate urgenţe de cod galben şi verde şi cinci dintre ele refuză transportul la spital.

Plan roşu de intervenţie la un accident în lanţ din Olt. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), accidentul a avut loc pe DN 65, în localitatea Priseaca, fiind implicate 6 vehicule, respectiv un microbuz transport persoane, o autoutilitară de transport vehicule, un autotren şi trei autoturisme. Din informaţiile preliminare, sunt 16 persoane implicate.

Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă tuturor victimelor implicate în accident, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Pentru gestionarea situaţiei acţionează 7 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 echipaj descarcerare, 1 autospecială de stingere cu modul de descarcerare, precum şi 9 ambulanţe SAJ, arată IGSU.