Plan roşu de intervenţie. Carambol cu trei maşini şi nouă victime pe centura Sibiului

Accident în care au fost implicate 2 autoutilitare şi un ansamblu auto, pe centura Sibiului. Opt persoane au fost transportate la spital

05 ian. 2024, 09:08

Plan roşu de intervenţie activat la Sibiu.  Nouă persoane au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate 2 autoutilitare şi un ansamblu auto, produs vineri, pe autostrada A 1 Sibiu-Deva, în zona centurii Sibiului. A fost activat Planul roşu de intervenţie şi a fost solicitat un elicopter SMURD. Două dintre persoanele rănite, un bărbat ăi o femeie, au fost găsite încarcerate. Elicopterul SMURD a preluat un bărbat cu un traumatism grav la picior.

Preț carburanți. Ce-i aşteaptă pe şoferi la pompă înainte de weekend

UPDATE -După sosirea la faţa locului s-a constatat ca sunt implicate în accident 9 persoane, toate fiind asistate medical şi conştiente, conform ISU Sibiu: 

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost încarcerate, fiind extrase de echipajele de descarcerare.

  • Echipajul SMURD a preluat un bărbat de 38 de ani cu traumatism ocular.
    Un bărbat cu un traumatism grav la picior, de aproximativ 40 de ani, urmează a fi preluat de elicopterul SMURD.
    Două victime au fost preluate de ambulantele SAJ: o femeie de 73 de ani cu traumatism la picior şi un bărbat cu traumatism ocular.
    Alte 4 victime au fost transportate la Spitalul Militar din Sibiu.
    A 9-a victimă, un bărbat, nu are nevoie de îngrijiri medicale şi refuză transportul la spital.

UPDATE –

Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă tuturor persoanelor implicate, la nivelul judeţului Sibiu a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

La faţa locului sunt mobilizate 2 ambulanţe SMURD, 1 autospecială de descarcerare, 1 maşină de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple  şi 4 ambulanţe SAJ şi a fost solicitat ăi un elicopter SMURD.

Din primele informaţii, în evenimentul rutier sunt implicate 2 autotrenuri şi 1 camionetă de marfă.

ŞTIREA INIŢIALĂ – ”Pe autostrada A 1 Sibiu-Deva, la kilometrul 245 – Centura municipiului Sibiu, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoutilitare şi un ansamblu auto. În urma impactului au rezultat 5 victime, ce urmează a fi evaluate medical”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Circulaţia rutieră este oprită pe toate benzile sensului de mers Sibiu-Sebeş.

Accident cu patru victime încarcerate pe DN73, în Brașov. Un băiat de 19 ani a murit

Accident grav şi la Suceava

Un accident rutier cu două autovehicule implicate a avut loc pe raza localităţii Capu Câmpului, a transmis ISU Suceava. În urma evenimentului, doi doi adulţi şi un minor, conştienţi şi cooperanţi, sunt monitorizaţi de către resursele medicale trimise la faţa locului.


Sursa citată mai spune că Intervin pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2, cu sprijinul a două echipaje SAJ.Cei doi adulţi sunt transportaţi la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.