Plan Roşu de Intervenţie, după ciocnirea a două microbuze: 13 persoane, îngrijite la faţa locului, iar 7 transportate la spital

Şase dintre cei implicaţi în accident sunt cetăţeni ucraineni. La faţa locului au primit îngrijiri medicale 13 persoane, trei fiind încarcerate.

17 ian. 2024, 06:11
Plan Roşu de Intervenţie, după ciocnirea a două microbuze: 13 persoane, îngrijite la faţa locului, iar 7 transportate la spital

Un accident rutier în care au fost implicate două microbuze a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Sălaj, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie. 13 persoane au fost evaluate la faţa locului, iar 7 dintre victime au fost transportate la spital.
ISU Sălaj a intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, la un accident rutier în care au fost implicate 2 microbuze, la ieşire din localitatea Ileanda spre Dej.

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost alertat despre producerea unui accident rutier între 2 microbuze. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La faţa locului au fost alocate de urgenţă  6 ambulanţe de prim ajutor, 2 ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare”, a transmis, în noaptea de marţi spre miercuri, ISU Sălaj.

La faţa locului au primit îngrijiri medicale 13 persoane, trei fiind încarcerate.

Şase dintre cei implicaţi sunt cetăţeni ucraineni.

Părintele Vasilică a murit într-un teribil accident. În maşina preotului de 31 de ani se aflau şi copiii de 3 şi 4 ani

”În urma accidentului rutier,  7 victime, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. 4 victime au fost transportate la UPU Dej, iar 3 la UPU Zalău”, a mai transmis sursa citată.

Incendiu puternic la Arad, plan roșu de intervenție

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, într-o clădire de birouri din municipiul Arad. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea flăcărilor, iar oamenii aflaţi în imobil şi cei din clădirea învecinată – în total peste 50 de persoane – au ieşit în condiţii de siguranţă.

”Incendiu izbucnit în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Arad, Calea Aurel Vlaicu. Intervin pompierii militari ai Detaşamentului Arad cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifestă în incinta unei clădiri de birouri”, a transmis ISU Arad.

Focul a pornit într-un vestiar al clădirii şi a afectat o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, cu degajări de fum. Pompierii au acţionat şi pentru ventilarea încăperii, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului.

Accident între două autobuze pline cu muncitori, lângă Brașov. Ambulanţă cu pacienţi, răsturnată în Argeș / Tren deraiat întren Caracal și Craiova

Personalul din clădire şi oamenii aflaţi în clădirea învecinată s-au autoevacuat.

”Angajaţii societăţii, 40 de persoane care se aflau în corpul de clădire unde s-a produs incendiul, s-au autoevacuat în condiţii de siguranţă. De asemenea, alţi 13 angajaţi care se aflau în alt corp al clădirii, au părăsit incinta. Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale”, a precizat ISU Arad.

Specialiştii ISU Arad urmează să stabilească exact de la ce a pornit focul.