Plan Roşu de intervenţie în Ialomiţa, unde patru maşini au fost implicate într-un accident rutier: un mort şi 14 răniţi

O persoană a murit, iar alte şase au fost încarcerate, în urma unui accident de circulaţie în care au fost implicate patru autoturisme. Accidentul s-a produs, duminică, în judeţul Ialomiţa, autorităţile activând Planul Roşiu de intervenţie. Din primele informaţii, în maşini erau 15 persoane. 11 dintre răniţi au fost aduşi la spitale din Bucureşti.

08 oct. 2017, 12:51

UPDATE: Unsprezece din cei 14 răniţi în accidentul produs pe DN 2, la Urziceni, au fost aduşi la spitale din Capitală, a declarat, duminică seară, pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Raed Arafat.

Arafat a spus că ceilalţi trei răniţi au rămas internaţi la Spitalul Urziceni.

Cele mai multe dintre victime – 6 – se află la Spitalul Floreasca. Unul dintre răniţi, care a fost adus la unitatea medicală cu elicopterul SMURD, este în stare gravă, potrivit medicilor. Celelalte cinci persoane rănite sunt în stare stabilă, având diverse traumatisme.

Ceilalţi cinci răniţi aduşi în Capitală sunt internaţi la spitalele Sfântul Pantelimon şi Colentina.

Accidentul – în urma căruia o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite – a avut loc pe DN 2, la Urziceni, în jurul orei 15.00. În urma impactului, şapte dintre victime au rămas încarcerate, iar autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. În accident au fost implicate patru autovehicule.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Ialomiţa, accidentul s-a produs după ce o maşină cu 8+1 locuri care făcea curse de transport persoane a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un autoturism, apoi a fost proiectată în alte două maşini.

UPDATE: Cinci dintre victimele accidentului produs pe DN 2, în judeţul Ialomiţa, sunt aduse la spitale din Bucureşti, una dintre ele – o femeie aflată în stare gravă – fiind preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la Spitalul Floreasca. Ceilalţi răniţi au fost transportaţi la spitalul din Urziceni.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), o femeie aflată în stare gravă a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Floreasca, alţi trei răniţi sunt duşi la Spitalul Pantelimon şi unul la Spitalul Colentina.

Ceilalţi nouă răniţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Urziceni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Ialomiţa, Andreea Loghin, a declarat că primele informaţii de la locul accidentului arată că o maşină cu 8+1 locuri care făcea curse de transport persoane a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un autoturism, apoi a fost proiectată în alte două maşini.

 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că accidentul de pe DN 2, la ieșirea din orașul Urziceni (Ialomița), s-a soldat cu un deces și 14 persoane rănite, iar șase dintre victime au necesitat intervenția echipelor de descarcerare.

„Din primele informatii sunt implicate patru autoturisme, în care s-ar afla 15 persoane. Şase persoane sunt încarcerate”, a precizat Raed Arafat, la România TV.

ISU Ialomita a activat Planul Rosu de intervenţie, iar la faţa locului au fost alertate două echipaje de descarcarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanta SMURD, o autospecială pentru victime multiple si patru echipaje medicale SAJ.

De asemenea, s-a solicitat si un elicopter SMURD la fata locului.

„Dacă sunt cazuri critice, elicopterul şi maşinile de terapie intensivă o să le transporte spre Bucureşti, evităm să-i trimitem prima dată la Slobozia, apoi readuşi”, a mai spus Arafat.