Planeta Mercur, aşa cum nu aţi mai văzut-o până acum: O lume extrem de colorată VIDEO

Publicat: Duminică, 24 Februarie 2013 18:42 // Actualizat: Luni, 25 Februarie 2013 11:23 // Sursa: RTV.net

Noi imagini realizate de sonda NASA care orbitează Mercur ne arată planeta aşa cum nu am mai văzut-o până acum: o lume stâncoasă şi extrem de colorată.

Foto: NASA

Oamenii de ştiinţă au creat noul videoclip folosind imaginile realizate de sonda Messenger de la NASA, care se află pe orbita planetei din 2011. Filmuleţul ne arată o hartă completă a lui Mercur.

"Aceste imagini ne arată diferenţele compoziţionale şi cele de expunere ale materialelor de pe suprafaţa lui Mercur", au declarat cercetătorii misiunii Messengeri.

Culorile de pe Mercur sunt amplificate de experţi pentru o diferenţiere mai bună a tipurilor de teren de pe planetă. Videoclipul ne arată 99% din suprafaţa de pe Mercur la o rezoluţie de circa 1 kilometru pe pixel.

"Zonele colorate în albastru-închis şi mediu reprezintă o parte a scoarţei lui Mercur făcută dintr-un mineral opac, întunecat. Zonele mai roşcate sunt câmpii formate de erupţii şi de lavă lichidă", explică cercetătorii.

Sonda Messenger de la NASA a fost lansată în 2004 şi a devenit primul vehicul care orbitează planeta Mercur, când a ajuns pe orbita sa, în 2011. Misiunea principală a sondei s-a terminat în 2012, însă a mai fost prelungită cu un an.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
culori Mercur culori planeta Mercur mercur NASA planeta Mercur sonda Messenger
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 19:38
Răspunde | Votează email 0 email
Lica Madalina
Ke fel de kreaturi sunt alea
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H