Planete retrograde 2019. Iată calendarul complet şi la ce să te aştepti de la marile planete retrograde din acest an

Planete retrograde 2019. Anul 2019 este un an foarte interesant din punct de vedere astrologic si plin de multe evenimente, dintre care planetele retrograde joaca un rol important. Cu trei retrograde de mare impact al lui Mercur, doua schimbari de miscari retrograde pentru Uranus cel rebel, o data pentru Jupiter planeta norocului si oportunitatilor, o data pentru Neptun, o data pentru Pluto si o data pentru Saturn, anul acesta va fi foarte diferit pentru toata lumea. Vestea buna este ca in 2019 Venus si Marte Nu sunt retrograde.

15 mart. 2019, 20:56
Planete retrograde 2019. Iată calendarul complet şi la ce să te aştepti de la marile planete retrograde din acest an

Planetele intra in miscari retrograde intervale diferite de timp si au efecte diferite asupra vietilor noastre. De exemplu, in timp de Mercur intra retrograd aproximativ 20 zile si o face de 3 ori pe an, Pluto are nevoie de 200 zile sa termine un singur ciclu retrograd. Planetele se misca la viteze diferite si unele au tendinta sa fie retrograde mai des, la cateva saptamani din nou, in timp ce altele o fac la cativa ani sau chiar mai rar.

Ce inseamna planete retrograde

Chiar se misca planetele invers pe orbita lor ? Este posibil asa ceva ? Raspunsul este NU.

Miscarea retrograda a planetelor presupune deplasarea aparent „inversa” pe cer, asa cum este ea observata de pe Pamant – iar astrologia este stiinta ce analizeaza astrele din perspectiva noastra de pe Terra. Aceasta „retrogradare” este cauzata de faptul ca Pamantul calatoreste prin spatiu mai rapid decat Jupiter, Uranus, Neptun sau Pluto, dar mai incet decat Mercur, Venus si Marte, care sunt mai apropiate de Soare. 

Ce efecte au planetele retrograde ?

Desi miscarea retrograda planetelor este considerata de multe voci ca avand efecte neplacute, nu este intotdeauna asa. De fapt, o miscare retrograda a planetelor iti ofera o noua sansa de a recunoaste, de a intelege si de a repara greseli facute in trecut, in functie de „specializarea” pe care o are fiecare planeta asupra noastra. 

Planete retrograde 2019 – Ce inseamna Mercur retrograd

Prima miscare retrograda a anului a inceput in 5 martie si va dura pana la 28 martie. Este vorba despre Mercur retrograd in Pesti. Afla mai multe despre acest eveniment aici

Mercur va avea trei miscari retrograde anul acesta. Asadar Mercur, planeta comunicarii, ideilor si gandurilor, va mai intra in miscare retrogada, de aceasta data in Leu si Rac (in perioada 9-30 iulie), precum si in Scorpion (in perioada 1-18 noiembrie).

Cand planeta comunicarii, Mercur, intra in aparenta miscare retrograda, poate aparea o stare de confuzie. Mercur influenteaza modul in care percepem si interpretam informatiile pe care le primim din mediul inconjurator, si cum prezentam aceste informatii celorlalti. Mercur influenteaza modul in care vorbim, negociem, cumparam, vindem, ascultam, contractele formale, documentele, calatoriile, corespondenta, transportul etc. Toate aceste arii din viata noastra sunt afectate atunci cand Mercur este retrograde.

Luarea deciziilor poate fi, de asemenea, o provocare. De aceea nu este recomandat sa semnezi contracte, sa pornesti sau sa promovezi o afacere noua cand Mercur este retrograd. Foloseste aceasta perioada pentru analizari si reorganizari.  Verifica toate documentele, mailurile. Fii atent la ce spui si cum spui, ar putea fi interpretat gresit. De asemenea, nu pune la suflet vorbele care par nepotrivite. Toata lumea trece prin acelasi retrograd. Poti intreba „Esti sigur ca asta ai vrut sa spui?”.

Cand Mercur este retrograd, este o perioada excelenta pentru a descoperi noi modalitati de a te privi pe tine insuti si de a privi viata in general. De asemenea, aceasta retrospectiva te face sa vezi alte cai de a comunica. Poti avea idei noi si perspective noi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO