PLÂNGERE depusă la Parchet împotriva primarului Neculai Onţanu

Deputatul liberal Dan Cristian Popescu a depus marți o plângere la Parchetul General împotriva primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, și a directorului executiv al Direcției Generale pentru Administrația Patrimoniului Imobiliar sector 2, Mihail Geangu, pentru "neîndeplinirea obligațiilor de serviciu și punerea în pericol a copiilor și profesorilor care își desfășoară activitatea în școlile fără condiții de siguranță".

10 nov. 2015, 12:53

„Aștept o reacție rapidă din partea Primăriei sectorului 2, precum și din partea organelor abilitate să investigheze această situație deosebit de gravă! (…) Se vorbește de foarte mult timp în societatea noastră despre lipsa legilor sau calitatea lor îndoielnică. S-a demonstrat săptămâna aceasta că ele există și că, dacă ar fi aplicate corespunzător, s-ar putea salva vieți în cazul unor accidente. La fel cum am procedat și în alte situații, și acum folosesc toate pârghiile de care dispun, ca deputat, pentru ca administrația incompetentă, coruptă și abuzivă a sectorului 2 să fie obligată să își îndeplinească atribuțiile corect și să răspundă pentru greșelile comise. În acest moment, o parte din unitățile școlare din sector funcționează în afara legii”, susține Dan Cristian Popescu într-un comunicat transmis Agerpres.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Încă 4.000 de şcoli şi-au adus aminte că au avize PSI

El amintește că, luni, a cerut primarului sectorului 2 închiderea temporară a tuturor unităților de învățământ care funcționează fără aviz de prevenire și stingere a incendiilor (PSI), până la remedierea situației, precum și demiterea directorului de la Administrarea Patrimoniului Imobiliar sector 2.

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu atrage atenția că prin lipsa avizelor PSI „mii de elevi și profesori sunt puși în pericol”.