Plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Aurelian Bădulescu: „Primarul se crede atotputernic şi se joacă cu sănătatea consilierilor”

Nicuşor Dan s-a ales cu plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce unul dintre consilieri s-a infectat cu COVID-19, în urma şedinţei de Consiliu General de vineri după-amiază.

02 mart. 2021, 13:36
Plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Aurelian Bădulescu: „Primarul se crede atotputernic şi se joacă cu sănătatea consilierilor”

Plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Aurelian Bădulescu îl acuză pe primarul Capitalei că se crede atotputernic şi că se joacă cu sănătatea consilierilor şi a familiilor acestora.

Plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Bădulescu: Ideea fixă a primarului care se ferește de consilierii PSD a avut consecințe grave

Citeşte şi Nicuşor Dan, precizări despre suspendarea PUZ-urilor de sector: „E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti”

„Cei 21 de consilieri generali PSD i-au făcut plângere penală primarului Nicuşor Dan pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Primarul Nicușor Dan se crede atotputernic și se joacă cu sănătatea consilierilor generali, a familiilor lor și a personalului din Primăria Capitalei.

În timp ce sala de consiliu rămâne ferecată tocmai pentru cei cărora le aparține, consilierii generali, primarul persistă în a ține ședințele de unul singur, într-o sală suficient de mare pentru a fi respectate toate condițiile de distanțare.

De această dată însă, ideea fixă a primarului care se ferește de consilierii PSD a avut consecințe grave.

Ieri, un consilier general PSD a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. El a anunțat imediat Direcţia de Sănătate Publică pentru a începe ancheta epidemiologică, însă, surpriză, DSP nu se grăbește. Într-o zi întreagă, DSP a reușit să îl sune pe un singur consilier general PSD, și asta ca să îi spună, șoc și groază, că nu este contact direct, deși a stat alături de colegul pozitiv 12 ore în aceeași încăpere.

Nici până acum, la o zi după anunțarea DSP-ului, restul consilierilor generali PSD nu au fost sunați, chiar dacă au fost anunțați drept contact direct.

Dar cum s-a ajuns la această situației? Foarte simplu.

În ziua ședinței de Consiliu de vineri, primarul Nicușor Dan i-a forțat pe cei 21 de consilieri generali PSD să stea înghesuiți în sala de grup, o cameră de 20 metri pătraţi, timp de 12 ore.

Primarul și-a demonstrat pe deplin competența, ședința anunțată pentru ora 11.00 a început la 16.30. În tot acest timp primarul a negociat, sala de Consiliu fiind spațiu interzis pentru consilierii generali, fapt fără precedent pâna la domnia sa. Toate căile de acces erau păzite de polițiști locali, nu care cumva să pătrundă picior de consilier general în sala Consiliului General.

Și uite așa, refuzul primarului general Nicuşor Dan de a desfăşura şedinţele cu prezenţă fizică a tuturor consilierilor generali în sala de Consiliu a dus la un posibil focar de infecții cu COVID-19 la Primăria Capitalei.

Și nu numai atât. Cei 21 de consilieri generali PSD, fiecare fiind acum contact direct cu cel pozitiv, s-au întâlnit pe holurile primăriei și cu consilieri generali PMP. Aceștia, la rândul lor, au stat față în față cu primarul general”, a scris Aurelian Bădulescu, marţi, pe pagina de Facebook.

Reamintim că unul dintre consilierii care au participat, vineri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost confirmat cu coronavirus.