PLANORUL DISPĂRUT. Care au fost cauzele morţii pilotului Mircea Crăciun

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a comunicat concluzille medicilor legişti, în urma necropsiei pilotul Mircea Crăciun, găsit după aproape patru luni de la accident.

25 nov. 2015, 13:49
PLANORUL DISPĂRUT. Care au fost cauzele morţii pilotului Mircea Crăciun

Legiştii au stabilit că moartea pilotului Mircea Crăciun, care s-a prăbuşit cu planorul în Masivul Postăvarul, în luna august, a fost violentă şi s-a datorat „unui politraumatism prin accident aviatic”.

„În continuarea cercetărilor privind împrejurările în care a avut loc evenimentul aviatic din data de 06.08.2015 în care a fost implicat planorul cu indicativul D – 5585,pilotat de Crăciun Mircea,urmare a efectuării autopsiei medico-legale,în cursul zilei de astăzi au fost emise concluziile preliminare privind decesul pilotului. Potrivit acestora,moartea numitului Crăciun Mircea a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic – pilot planor; în urma examinării fragmentelor de cadavru,s-au constatat multiple fracturi la nivelul craniului,bazinului şi membrelor inferioare,leziuni care pledează pentru un politraumatism grav în legătură directă de cauzalitate cu decesul”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Braşov.

Epava planorului PRĂBUŞIT în august şi cadavrul pilotului, descoperite lângă Braşov FOTO

Planorul pilotat de Mircea Crăciun, în vârstă de 56 de ani, considerat cel mai bun pilot de distanță din România, a dispărut în ziua de 6 august. Căutările cu forțe sporite de jandarmi montani, salvamontiști, lucrători silvici, voluntari au durat mai mult de o lună și au fost efectuate în județele Brașov, Prahova, Argeș, Harghita, Covasna, Bacău, Buzău.

Epava planorului dispărut a fost găsită, sâmbătă, în zona Muchia Cheii, situată între Cabana Postăvaru și orașul Râșnov, fiind observată de câțiva turiști aflați în zonă, care au alertat autoritățile.