Planta banală care previne peste 300 de boli! Protejează ficatul și inima și ajută oraganismul să se recupereze după efort!

E o plantă aparent banală și nu prea întâlnită în preferințele românilor, însă vine cu beneficii puternice asupra organismului. Moringa, căci despre ea este vorba, are în componența sa aproapte toate mineralele și vitaminele de care are nevoie corpul nostru.

01 feb. 2022, 20:50
Planta banală care previne peste 300 de boli! Protejează ficatul și inima și ajută oraganismul să se recupereze după efort!

Planta banală care previne peste 300 de boli! Este folosită de sute de ani pentru proprietățile sale și deține recordul mondial pentru planta cu cel mai mare conținut de antioxidanți.

Planta banală care previne peste 300 de boli! Protejează ficatul și inima și ajută oraganismul să se recupereze după efort!

Are nu mai puțin de  92 de nutrienți și peste 46 de antioxidanți și toți aminoacizii esențiali. 100 de grame de frunze uscate de Moringa conţin: de 9 ori mai multa proteina ca în iaurt; de 10 ori mai multa vitamina A decât în morcovi; de 15 ori mai mult potasiu ca în banana; de 17 ori mai mult calciu decât în lapte.

Fitonutrienții din moringa ajută la eliminarea toxinelor și a excesului de apă, protejează rinichii și ajută la scăderea naturală a tensiunii arteriale. Fibrele, antioxidanții și fitonutrienții din moringa ajută la scăderea nivelului de colesterol și protejează inima.

Moringa este folosită de mii de ani pentru tratarea tulburărilor digestive. Poate fi transformat într-un suc pentru a ajuta la diaree, fibrele ajută la curățarea intestinelor, iar ceaiul ajută la calmarea stomacului deranjat. Combinați-l cu ghimbir pentru un efect calmant și mai digestiv.

Moringa este, de asemenea, o sursă foarte bună de proteine care ajută corpul să repare și să reconstruiască țesutul muscular după efort. De asemenea, antioxidanții protejează țesutul muscular de daune, făcându-l și un supliment decent înainte de antrenament.

Concentrațiile mari de polifenoli din frunzele și florile de moringa au un mare beneficiu pentru corpul dvs: protejează ficatul împotriva toxicității și deteriorării. Deoarece ficatul este responsabil pentru detoxifierea sângelui și metabolismul grăsimilor, menținerea acestuia într-o funcționare corectă este esențială pentru o sănătate bună. Prin inversarea oxidării, moringa vă poate reduce riscul de fibroză și vă poate restabili enzimele hepatice la niveluri normale, crescând în același timp conținutul de proteine ​​ale ficatului la niveluri normale. Datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți și vitaminelor E și C, moringa este un neuroamplificator natural care chiar și-a arătat potențialul ca tratament pentru boala Alzheimer. Acest lucru se datorează faptului că compușii săi naturali pot combate degenerarea neuronală și pot îmbunătăți funcționarea creierului, îmbunătățind în același timp funcționarea neurotransmițătorilor precum dopamina și serotonina.

Citește și: Alimente obligatorii de consumat pentru a te proteja de bolile de inimă. 7 produse la care nu te așteptai