Planta care aduce ghinion și ceartă în casă! Multe gospodine o țin în locuință

Dacă obișnuiești să plasezi plante în locuința ta, ei bine, trebuie să știi și de care să te ferești, mai ales că unele sunt chiar periculoase pentru sănătate. Mai jos ai toate informațiile!

30 nov. 2023, 09:38
Planta care aduce ghinion și ceartă în casă! Multe gospodine o țin în locuință

O plantă originară din tropicele Asiei de Sud-Este, cu frunze supradimensionate, de formă ovală și nuanță bogată de smarald, este cunoscută ca fiind aducătoare de ghinion printre practicanții filosofiei chineze Feng Shui.

Citește și Plantele pe care trebuie să le muți în casă odată cu venirea sezonului rece. Aceste flori nu se înțeleg deloc bine cu temperaturile scăzute

Este vorba despre Ficus, o plantă pe care gospodinele obișnuiesc să o plaseze prin casă.

Există multe gospodine care au plasat planta în locuința lor sau care își doresc să își cumpere una, însă de obicei nu este deloc pozitiv.

În cazul în care nu știai, mulți dintre practicanții filosofiei chineze Feng Shui apelează la flori și plante pentru a atrage energii pozitive, dar și abundență în viețile lor.

Cunoscătorii în acest concept spun că nu toate planetele au efecte pozitive asupra oamenilor, ba mai mult, există flori ce atrag consecințe negative.

Practicanții Feng Shui spun că ficusul este des cultivat în interior, ca plantă de apartament.

Planta se poate dezvolta pe tot parcursul anului, oferind un plus exotic încăperilor în care se află.

Totuși, practicanții Feng Shui spun că această plantă de apartament are o energie extrem de scăzută. Astfel, interacționează cu energiile pozitive, de exemplu energia ta, apoi o consumă, după care atrage starea de stagnare și ghinionul în familie!

Practicanții Feng Shui spun și că, de cele mai multe ori, locuitorii din casă pot genera certuri sau scandaluri de nicăieri, motivul fiind planta care atrage energia negativă asupra locuinței.

Unde poți să ții Ficusul

Totuși, dacă vrei să crești ficusul în curte, este chiar ideal.

Te-ar putea interesa și 5 plante care scad glicemia. Bune pentru diabetici, dar și pentru cei la risc să facă boala!

Ficusul iubește lumina și poate să tolereze razele solare încă de dimineață. Totuși, dacă este prea mult soare, trebuie să ferești planta de locurile mult prea luminoase.

Pentru că lumina soarelui poate să aibă impact asupra frunzelor, motiv pentru care ar putea să își piardă strălucirea.

De asemenea, această planetă trebuie udată destul de des, mai ales când afară nu sunt precipitații. Ficusului îi place ca solul în care se află să fie umed constant, însă nu îmbibat de apă.

Umiditatea în exces nu va face altceva decât să determine putrezirea rădăcinilor plantei. Printre altele, dacă vrei să hrănești planta și cu îngrășământ, poți face asta.

Unii experți chiar recomandă fertilizarea ușoară a ficusului, pentru a preveni creșterea necorespunzătoare a rădăcinilor.