Planta minune menționată în Biblie despre care se spune că vindecă orice boală

Folosită de peste 3.00 de ani pentru prevenirea și tratarea numeroaselor boli, semințele de chimen negru sunt menționate și în Vechiul Testament (Biblie, Cartea lui Isaia), dar și în Coran, cartea sfântă a Islamului.

26 nov. 2022, 21:30
Planta minune menționată în Biblie despre care se spune că vindecă orice boală

Semințele de chimen negru reprezintă un remediu absolut miraculos menționat chiar și în Biblie.

„În sămânța de chimen negru este vindecarea pentru orice boală cu excepția morții”, spunea profetul Mohamed.

Semințele de chimen negru, medicamentul miraculos al islamului

Semințele de chimen negru provin din planta Negrilica (Nigella Sativa), o plantă originară din Asia. Miraculoasele semințe au intrat recent în atenția cercetătorilor. Au fost studiate abia în urma cu 40 de ani si s-au realizat aproximativ 800 de studii pe baza lor. În combinație cu usturoiul, se spune că semințele de chimen negru pot regla dezechilibrul care permite celulelor imune sa distrugă celulele sănătoase, conform Health Impact News.

Citiți și: Planta rară pe care călugării o pun în țuică. Ce proprietăți miraculoase are aceasta

Efectele excepționale asupra sănătății au fost confirmate și de studiile recente. Astfel, proprietățile chimenului negru și ale uleiului din semințe de chimen negru au efecte excepționale. Deși sunt utilizate în mod obisnuit în scopuri culinare, semințele de chimen negru au fost folosite de secole în scopuri medicinale, ele fiind folosite înca din Egiptul Antic.

Se spune că însăși Cleopatra, frumoasa regină Egiptului folosea uleiul din chimen negru atât pentru îngrijirea tenului cât și a părului său negru. Un studiu publicat în revista „Phytotherapy Research” confirmă prezența substanțelor chimice care oferă beneficii antioxidante.

De asemenea, studiile arheologice raportează că semințe de chimen negru au fost găsite în mai multe situri din Egiptul antic, inclusiv în mormântul lui Tutankhamon.

Ce boli vindecă semințele de chimen negru

  • Cancerul. Semințele de chimen negru au proprietăți antioxidante puternice și se crede că acestea se află în spatele proprietăților de prevenire a cancerului demonstrate în studiile pe animale. Studiile in vitro și pe animale arată, de asemenea, inhibarea și reducerea creșterii tumorii în diferite tipuri de cancer, inclusiv sânge, sân, colon, pancreas, ficat, plămân, piele, rinichi, prostată și col uterin, conform doctorulzilei.ro
  • Bolile de inimă și diabetul. Semințele de chimen negru afectează favorabil câțiva parametri legați de riscul bolilor de inimă, inclusiv scăderea colesterolului total și LDL, reducerea inflamației, scăderea tensiunii arteriale, reducerea formării plăcii.
  • Infecțiile. Semințele de chimen negru sunt un antimicrobian puternic, cu capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, paraziților, ciupercilor și chiar a virușilor.
  • Afecțiunile neurologice. Semințele de chimen negru s-au dovedit în studii in vitro și pe animale a fi protectoare împotriva bolilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer, depresia, epilepsia, boala Parkinson și leziunile cerebrale traumatice.
  • Tulburări ale sistemului imunitar. Semințele de chimen negru s-au dovedit utile în afecțiunile autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto și artrita reumatoidă, precum și astmul alergic, sinuzita și eczema.
  • Durere. Uleiul din semințe de chimen negru, aplicat local, este mai bun decât dozarea moderată de acetaminofen oral (paracetamol) pentru a reduce durerea cauzată de osteoartrita genunchiului. Uleiul oral din semințe de chimion negru are și efecte analgezice generale, conform studiilor pe animale.

Atenție, consumul semințelor de chimen negru este considerat un tratament alternativ pe bază de plante și ar trebui administrat sub îndrumarea unui medic specialist.

Citiți și: Condimentul minune care nu trebuie să lipsească din bucătărie. Planta aromatică are beneficii impresionante pentru sănătate