Plantaţie de cannabis la marginea unei păduri din Giurgiu. Procurorii DIICOT au intervenit în forţă

Cultură de cannabis, descoperită la marginea unei păduri din judeţul Giurgiu. Cel care cultiva plantele interzise era chiar pădurarul. Procurorii au ajuns la această descoperire după ce i-au prins în flagrant pe prietenii pădurarului cu peste 12 kilograme de cannabis.

20 iul. 2015, 13:48
Plantaţie de cannabis la marginea unei păduri din Giurgiu. Procurorii DIICOT au intervenit în forţă

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, Giurgiu și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au surprins în flagrant, la data de 17.07.2015, pe inculpatul Mușat Nicolae în timp ce ridică de la o firmă de curierat două colete expediate din Spania de către inculpatul Andreiaș Nicolae și care conțineau cantitatea netă de 12.3 kg. cannabis, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii mai 2015, în baza unei înțelegeri prealabile, inculpații Andreiaș Nicolae, Mușat Nicolae și Andreiaș Florin Cristian au înființat o cultură de cannabis, într-o pădure de pe raza județului Giurgiu, unde își desfășura activitatea în calitate de pădurar inculpatul Porumbăceanu Gheorghe.

Cu ocazia cercetării la fața locului asupra culturii outdoor de cannabis, au fost recoltate și ridicate 77 plante de cannabis aflate într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Procurorii D.I.I.C.O.T — Biroul Teritorial Călărași au luat măsura preventiva a reținerii față de inculpații Mușat Nicolae, Andreiaș Florin Cristian și Porumbăceanu Gheorghe solicitând totodată Tribunalului Călărași arestarea preventivă în lipsa a inculpatului Andreiaș Nicolae.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul inspectoratelor de poliție județene Călărași și Giurgiu și I.J.P.F. Giurgiu.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII în Capitală la persoane care vindeau droguri în Centrul Vechi al Capitalei