Plante care alungă INSOMNIA şi purifică aerul din locuinţă

Multi dintre noi nu sunt pe deplin constienti de importanta mentinerii unei bune calitati a aerului din apartament si nu cunosc faptul ca un mediu ambiental bine oxigenat contribuie semnificativ la imbunatirii calitatii somnului nocturn. Si este foarte simplu sa purifici aerul din locuinta, si mai ales din dormitor: tot ce trebuie sa faci este sa ingrijesti plantele potrivite. 

28 mai 2016, 08:37
Plante care alungă INSOMNIA şi purifică aerul din locuinţă

Pe langa faptul ca vei dormi mai bine, decorarea spatiului dormitorului cu plante atrage si alte avantaje, ca de exemplu: o functie cerebrala si o dispozitie mai buna, mai putine dureri de cap, mai putin stres, mai putina anxietate si un risc mai scazut de a contracta viroze respiratorii, scrie secretele.com. Iata care sunt cele mai potrivite 5 plante pentru imbunatatirea somnului si a dispozitiei:

Citeşte şi Ceaiuri care te ajută să ai parte de un somn liniştit

Lavanda

O planta placut mirositoare din care se extrage uleiul concentrat cu parfum imbietator si efecte terapeutice. Cultivarea si ingrijirea unei astfel de plante in locuinta atrage numeroase avantaje pentru sanatate. Lavanda imbunatateste somnul, reduce anxietatea si stresul, incetineste ritmul cardiac, imbunatateste functiile cerebrale si poate chiar calma si preveni crizele de plans de pe timpul noptii ale bebelusilor.

Planta sarpe

Are o contributie uriasa la purificarea aerului din locuinta, atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Este usor de ingrijit si are un aspect foarte placut, adecvat oricarui decor. Mai ales pe timpul noptii, planta sarpe degaja oxigen, improspatand si curatand aerul din incaperi. Unele studii au descoperit chiar ca planta sarpe previne iritatiile oculare, problemele respiratorii si durerile de cap.

Iasomia

Iasomia are un miros foarte placut si poseda proprietati sedative. Pe langa faptul ca imbunatateste calitatea somnului, iasomia reduce stresul si anxietatea, asigurand o odihna profunda. De aceea este adeseori folosita si in aromaterapie.

Iedera englezeasca

Un studiu recent a descoperit faptul ca aceasta planta actioneaza precum un veritabil filtru de aer. Planta are un aspect foarte elegant, este usor de ingrijit si, potrivit studiilor, poate reduce concentratia de spori de mucegai aeropurtati din mediul ambiental cu pana la 94%, respectiv atenua simptomele alergice. Aceste calitati o recomanda mai ales pentru integrarea sa in decorul dormitorului. Ai grija, insa, sa nu lasi planta la indemana copiilor mici sau a animalelor de companie, intrucat are o toxicitate crescuta la ingerare.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu corpul tău când dormi prea puţin. Semnele care îţi arată că e cazul să te îngrijorezi

Aloe Vera

Vechii egipteni o denumeau „Planta nemuririi”, si pe buna dreptate. Aloe vera detine o multitudine de proprietati vindecatoare, iar integrarea ei in decorul dormitorului este o decizie foarte inspirata. Pe timpul noptii, planta degaja oxigen, purificand si imbogatind aerul din mediul ambiental, numarandu-se pe lista celor mai eficiente plante pentru filtrarea aerului. In plus, este si foarte usor de ingrijit. Tine in dormitor cel putin o planta aloe vera ca sa dormi mai profund si mai linistit.