Plante care stimulează creşterea părului

Părul lung nu iese niciodată din stil. La urma urmei, mulți oameni consideră că este un simbol al frumuseții și eleganței. De aceea ideea de a ne pierde firele de păr are un impact major asupra noastră. Ce poți face pentru a combate problema?

30 oct. 2017, 09:36
Plante care stimulează creşterea părului

Folosirea vopselelor de păr, uscătorului și produselor pentru îndreptare tind să deterioreze foliculul de păr, cauzând căderea. În același timp, problemele tiroidiene, anemia, alimentația deficitară sau menopauza pot agrava situația.

Masarea scalpului stimulează circulația sangvină, care ajută la absorbția substanțelor nutritive. De asemenea, există remedii naturale care hrănesc foliculul de păr de la rădăcină și care stimulează creșterea. 

Ierburi și condimente care promovează creșterea părului

Remediile bazate pe ierburi și condimente devin din ce în ce mai populare pentru eficacitatea lor și prețul scăzut. Planta numită coada-calului este bogată în siliciu, care conferă părului o rezistență mai mare. În plus, contribuie la flexibilitate și stimularea creșterii firelor de păr, prevenind ruperea. 

Iată care sunt cele mai bune.

Rozmarin

Fără îndoială, rozmarinul este una dintre cele mai recomandate plante pentru creșterea părului. Timp de decenii, acesta a fost utilizat eficient pentru prevenirea căderii părului, oferindu-i substanțe nutritive și rezistență la nivelul scalpului. În plus, previne albirea prematură. Clătirea zilnică a părului cu apă de rozmarin revigorează culoarea părului și adaugă volum în același timp.

Henna

Pulberea de henna poate fi folosite pentru colorarea firelor de păr. Henna are proprietăți antifungice, ceea ce înseamnă că acționează împotriva mătreții, întărește firul de păr și îi redă strălucirea. Folosește henna pe păr pentru a stimula creșterea.

Scorțișoară

Acest condiment aromat poate fi folosit în alte scopuri. Datorită proprietăților antiseptice și antibacteriene, scorțișoara are beneficii asupra pielii și părului. Substanțele nutritive prezente în scorțișoară hrănesc firul de păr de la rădăcină, stimulând creșterea podoabei capilare. În plus, poate închide la culoare părul blond sau șaten deschis, hidratându-i și redându-i strălucirea. Prepară-ți măști pe bază de scorțișoară sau clătește părul cu apă și scorțișoară.

Natura ne-a oferit nenumărate remedii pentru stimularea creșterii firului de păr. Acestea sunt cele mai populare, dar ar trebui să fie folosi atât intern cât și extern. Alimente ca pește, iaurt sau fulgi de ovăz, când sunt consumate regulat, oferă organismului aportul zilnic esențial de proteine – substanțe nutritive care întăresc firul de păr. 

Ce mănânci ca să ai un păr superb