Plantele PERICULOASE din casa ta: La ce flori din apartament trebuie să RENUNŢI – GALERIE FOTO

Se spune că oamenilor cărora nu le plac florile sunt persoane rele, însă există anumite plante pe care foarte mulţi dintre noi nu ar trebui să le ţinem în casă deoarece sunt periculoase pentru sănătate.

03 sept. 2014, 14:10

Aloe Vera este cunoscută pentru puterea de vindecare asupra problemelor de piele, însă seva gălbuie din interiorul frunzelor are o reacţie laxativă dacă este ingerată.

Planta suculent (Kalanchoe daigremontiana) este o plată toxică pentru că frunzele conţin un glicozid cardiac, ce provoacă moartea animalelor şi chiar a bebeluşilor care ingerează părţi din plantă.

Citeşte şi Garantat NASA: Plante de interior care curăţă aerul

Datura (Datura innoxia) este o plantă extrem de rezistentă, dar şi toxică. O doză mică poate duce la o stare de intoxicaţie ce poate dura zile întregi sau chiar moartea.

Crizantema sunt flori frumoase, însă un contact prelungit cu aceste plante vă poate îmbolnăvi de dermatită.

Citeşte şi HOROSCOP: Ce plante te vindecă în funcţie de zodia ta

Hortensia, mai ales frunzele şi mugurii ei, poate provoca vărsături, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatită de contact când îngrijesc planta.


Cyclama este otrăvitoare dacă părţi din ea, respectiv bulbii şi rizomii tuberculari, sunt ingerate şi poate provoca intoxicaţii care se manifestă prin crampe, ameţeli, tulburări circulatorii.

Iedera este o plantă de ornament. Dacă este ingerată, chiar şi o cantitate mică, poate provoca dificultăţi mari în respiraţie, convulsii, vomă, paralizie şi chiar comă.