Planul de investiţii al lui Juncker cuprinde proiecte în valoare de 700 de miliarde de euro

Publicat: Miercuri, 26 Noiembrie 2014 18:08 // Actualizat: Miercuri, 26 Noiembrie 2014 18:08 // Sursa: romaniatv.net

Proiecte în valoare de aproape 700 de miliarde de euro se află deja pe masa Comisiei Europene (CE), a declarat miercuri comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, referindu-se la planul de investiţii prezentat în cursul zilei de preşedintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, relatează AFP, citată de Agerpres.

Foto: EPA

Preşedintele CE a anunţat miercuri un plan menit să mobilizeze 315 miliarde de euro pentru investiţii în scopul relansării creşterii şi creării de locuri de muncă.

"Pe masa Comisiei, există deja proiecte în valoare de aproape 700 de miliarde de euro care vor trebui analizate, selectate", a declarat Pierre Moscovici pentru postul de radio France Inter.

Comisarul european a dat asigurări că primele proiecte vor vedea lumina zilei "cât mai curând posibil". "Din 2015 trebuie să avem primele proiecte începute, este posibil", a precizat el.

"Aceste proiecte trebuie alese în funcţie de maturitatea lor, trebuie ca acest lucru să se facă repede, în funcţie de capacitatea lor de a ridica potenţialul de creştere în Europa şi trebuie să facem în aşa fel încât Europa să depăşească bariera tehnologică", a adăugat Moscovici, exemplificând cu sectoarele digital, al transporturilor sau al tranziţiei energetice.

Citeşte şi Ponta către miniştrii de resort: Vă rog să finalizaţi propunerile pentru planul de investiţii lansat de CE

"Nu este un panaceu (...), va trebui ca şi statele şi colectivităţile să investească şi ca investitorii privaţi să fie găsiţi", a recunoscut el, în replică la criticile privind modul de finanţare a proiectelor.

"Dar dacă un stat sau altul decide să participe la aceste fonduri, sumele care vor fi injectate nu vor fi incluse în calculul deficitului şi al datoriei", a subliniat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H