Veste uriașă pentru Fulgy! Ce plan are pentru a scăpa de tratamentul psihiatric impus de judecători

Fulgy a scăpat de condamnarea pentru tâlhărie, însă nu și de tratamentul psihiatric. Acum, fiul lăutarilor de la Clejani încearcă să găsească o metodă prin care să fenteze sistemul.

28 oct. 2023, 12:24
Veste uriașă pentru Fulgy! Ce plan are pentru a scăpa de tratamentul psihiatric impus de judecători
Planul halucinant gândit de Fulgy pentru a scăpa de tratamentul psihiatric impus de judecători. Ce se întâmpla cu condamnarea lui pentru tâlhărie

Vestea bună pentru Fulgy, fiul Vioricăi și a lui Ioniță de la Clejani este că a reușit să treacă cu succes peste cei doi ani de condamnare pentru tâlhărie, iar acum se află în etapa de probațiune. Cu toate acestea, tânărul de 25 de ani se străduiește să se scape de tratamentul psihiatric impus de lege, fără să fie nevoit să demonstreze că este apt din punct de vedere psihic. Cererea lui se află în prezent în atenția Judecătoriei București, care urmează să se pronunțe în curând.

Citește și: Ajutorul social şi alocaţia pentru susţinerea familiei se suspendă de la 1 ianuarie 2014. Ce au pregătit, în schimb, autorităţile statului

În ultimii ani, viața Vioricăi și a lui Ioniță de la Clejani a fost extrem de dificilă. Fiul lor, Fulgy, a avut grave probleme cu drogurile, din care au izvorât o serie de evenimente nefericite. În 2021, tânărul de 25 de ani a agresat un reporter de la România TV și i-a confiscat telefonul. Jurnalistul a chemat poliția, iar apoi s-a dus la INML. Din acest motiv, Fulgy a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, comportamentul violent al lui Fulgy era departe de a se încheia. Ioniță de la Clejani a chemat poliția în repetate rânduri, explicând că a fost supus agresiunilor și amenințărilor din partea propriului său fiu.

Chiar dacă nu a dorit să depună plângere împotriva băiatului, Ioniță de la Clejani l-a dus la un specialist psihiatru care i-a stabilit un diagnostic și i-a prescris un tratament. Medicamentele au reprezentat un alt motiv pentru care băiatul de bani gata, aflat sub influența substanțelor interzise, făcea scandaluri  monstruoase:

„Sunt obligat să aleg, să iau pastile sau să fiu internat. Sunt acasă, ajutor, nu mai pot! Pe mine nu mă ține nimeni, beau ceaiul, dar nu vreau să accept pentru că mi-e frică pentru că mi-au zis că mă leagă. Beau o chestie care nu știu ce-mi face, nu știu ce conține. Nu sunt obligat de lege să o beau”, a spus Fulgy de la Clejani pe internet.

Scandalurile legate de fosta sa iubită, Bia Kalifa, l-au adus din nou pe Fulgy în vizorul autorităților, care au emis un ordin de protecție împotriva sa în urma acuzațiilor că ar fi agresat-o pe tânără. Acest incident a reprezentat un punct de cotitură, determinându-l să-și regândească comportamentul pentru a evita o eventuală detenție. În prezent, fiul Clejanilor poate respira ușurat, deoarece pedeapsa sa de doi ani de închisoare cu suspendare s-a încheiat, fiind acum în perioada de probațiune. Cu toate acestea, dacă va comite vreo altă faptă de violență în următorul an, riscă să fie închis.

Recent, Fulgy a luat o decizie surprinzătoare, încercând să îi convină pe judecători să nu-l oblige să continue tratamentul psihiatric. Instanța Sectorului 6 a respins să judece acest caz, argumentând că nu se încadrează în competența lor, astfel că cererea a fost înaintată Judecătoriei Sectorului 3, care a avut aceeași abordare. Acum, speța a ajuns la Judecătoria București, unde urmează să fie analizată.

„Niciun judecător nu va crede că el este bine din punct de vedere psihic, atâta timp cât nu a renunțat la anumite substanțe. Nimeni nu știe câte belele a făcut el și câți bani au plătit părinții acestui băiat pentru ca diferite persoane să nu se ducă la poliție să depună  plângere pentru bătăi și alte nenorociri. I-a uscat de bani pe Viorica și Ioniță. Au suportat și ei, la rândul lor, bătăi, înjurături și amenințări. Nu există pe lumea asta păcat mai mare decât să ridici mâna la părintele tău. Nu s-a schimbat nici acum, doar că știe să se ascundă mai bine. El nici nu ar trebui să fie în libertate, cum să renunțe la tratament?”, au declarat surse apropiate Clejanilor, pentru CANCAN.RO.

Contactat telefonic, Ioniță de la Clejani s-a enervat imediat ce l-am întrebat ce mai face fiul său. S-a limitat la a ne răspunde evaziv, apoi a închis telefonul: “Este război în Ucraina, este război în Israel, iar vouă vă pasă ce face Fulgy?”. Tânărul nu a putut fi contactat în ultimele șase zile, timp în care a fost sunat zilnic, în repetate rânduri, de către reporterii CANCAN.RO.

Citește și: Ce surprize aduc facturile la energie și gaze pentru români în noiembrie și decembrie. Guvernul ia decizii de ultim moment din cauza creșterii deficitului bugetar