Planul lui Ponta pentru parlamentarii „traseişti”: Vom propune să fie revocaţi de alegători

Primul ministru Victor Ponta a declarat că are în vedere introducerea în Constituţie a unei prevederi conform căreia parlamentarii care părăsesc partidul sub sigla căruia au fost aleşi să poată fi revocaţi de alegători.

15 apr. 2013, 19:28
Planul lui Ponta pentru parlamentarii „traseişti”: Vom propune să fie revocaţi de alegători

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că în vederea sancţionării parlamentarilor care îşi părăsesc partidul s-ar putea introduce în Constituţie o prevedere conform căreia aceştia să poată fi revocaţi de un număr de alegători din colegiul în care aceştia au fost aleşi.

CITEŞTE ŞI: Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea CONFISCĂRII AVERILOR nejustificate

Voi susţine – şi e foarte important să trecem la modificarea Constituţiei – faptul că parlamentarul care schimbă partidul de la care a candidat să îşi piardă mandatul. Am discutat cu domnul Pârvulescu, coordonatorul Forumului constituţional, că nu putem să facem ca la consilieri, adică îl dau afară şi îşi pierde mandatul, pentru că mandatul parlamentarului are un alt statut constituţional. Putem să facem, şi asta vom propune în Constituţie, o procedură prin care parlamentarul care îşi schimbă partidul poate fi revocat de către un număr de alegători din colegiul său„, a spus Ponta, la B1TV.

Totodată, premierul Ponta a infirmat zvonurile potrivit cărora în UNPR ar urma să fie „racolaţi” parlamentari ai altor formaţiuni; despre fuziunea PSD-UNPR, premierul a spus că nu mai este o chestiune de urgenţă, atât timp cât există grupuri comune.