Planul prin care taximetriştii vor să îi elimine pe şoferii Uber. Ce le fac după ce îi cheamă prin comandă pe aplicaţie

Speriaţi de concurenţă, taximetriştii din Bucureşti le-au pus gând rău celor de la Uber şi vor să îi elimine de pe piaţă. Drept urmare, comandă prin aplicaţie o maşină Uber şi când aceasta soseşte la adresă, cheamă Poliţia.

21 sept. 2016, 09:08
Planul prin care taximetriştii vor să îi elimine pe şoferii Uber. Ce le fac după ce îi cheamă prin comandă pe aplicaţie

In continuare, agentii dau amenzi usturatoare daca nu li se prezinta autorizatia de transport de persoane.
Pe de alta parte, reprezentantii Uber sustin ca nici nu au nevoie de asa ceva, pentru ca ei sunt o retea de amatori, care isi impart masinile cu altii.

Taximetristul plaseaza comanda la Uber si se urca in masina. Ii spune soferului ca trebuie sa ajunga langa sediul Brigazii Rutiere din Bucuresti, iar apoi in Pipera. Naiv, cel de Uber il duce, insa nu stie ce surpriza il asteapta. Colegii celui pe care il transporta au sesizat deja autoritatile.

Agentii vor sa afle in primul rand daca soferul are clienti in masina sau face un drum cu prietenii – si asta pentru ca legea taximetriei spune clar ca NU ai voie sa transporti persoane contra cost cu masina, fara o autorizatie in acest sens. Ceea ce soferii de Uber nu au.

Legal, agentul are doua variante: il duce pe soferul Uber la sectia de politie, unde ii face un proces verbal, fie, daca l-a prins a doua oara si exista deja in baza de date, il amendeaza cu 1.000 de lei sau chiar cu 5.000 de lei.

Soferii de taxi spera astfel sa curete piata taximetriei de soferii de la Uber. Pe de alta parte insa, reprezentantii companiei spun ca astfel de actiuni reprezinta un abuz, deoarece nu au nevoie de autorizatie, pentru ca ei fac „ride sharing”, adica soferii cu masinile lor personale isi impart masina cu altii. Si ca nu dau bon fiscal, pentru ca plata se face prin internet si dau chitanta electronica.

In ultimele luni, numai in Bucuresti au fost cel putin 10 astfel de actiuni ale taximetristilor.

Sursa: stirileprotv.ro